Autobuz Florești – Opera Maghiară și benzi reversibile pe DN1 în Florești

de clujazi

După o serie de discuții, care s-au întins pe durata a mai bine de 4 ore, în două reprize zilnice, reprezentanții DRDP, ai IPJ Cluj Serviciul Circulație, în frunte cu șeful Biroului, comisar șef Lucian Bob, ai CTP, în frunte cu directorul Liviu Neag, alături de primarul comunei Florești, Horia Șulea s-au căutat soluții pentru fluidizarea traficului pe DN1 și în interiorul comunei.

Cei prezenți, după discuții în care s-au analizat fel de fel de variante, au decis să demareze un studiu privind introducerea unui sistem de benzi reversibile pe DN1, Avram Iancu. Concret, este vorba de circulația pe trei benzi, dimineață între orele 6-8.30 pe sensul de mers către municipiul Cluj-Napoca și după amaiza între orele 16-19 pe sensul de mers spre Florești , de la sensul giratoriu din centrul comunei, până după unitățile militare.

“Suntem pregătiți de această variantă, probabil unică în România. Ne dorim să fluidizăm traficul, să venim în întâmpinarea floreștenilor. Am convenit cu cei de la DRDP, administratorul drumului, ca în cel mai scurt timp să ne furnizeze un proiect în acest sens. Primăria Florești va suporta toate costurile legate de acest proiect, adică marcarea drumului și panourile de semnalizare electronică”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea. „Nu am uitat nici de sistemul inteligent de semaforizare, care va dirija circulația și va interzice virajul la stânga de pe DN1. Pentru implementarea acestuia avem însă nevoie de două sensuri giratorii, unul la ieșirea spre Gilău și unul în zona BMW”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

În altă ordine de idei, alături de directoprul CTP, Liviu Neag, primarul comunei Florești, Horia Șulea, a anunțat că începând cu data de 10 noiembrie va exista o cursă Florești – Cluj Napoca / Opera Maghiară, precum și reducerea biletelor pe relația Florești – Cluj Napoca. “Începând cu data de 10 noiembrie cursa M26, care pornește de pe strada Eroilor va porni din Zona ANL și va ajunge până la Opera Maghiară, pe relația Calea Florești – Plopilor – Cluj Arena, întoarcerea urmând să fie realizată pe Pavlov – Coșbuc – Calea Mănăștur. De asemenea, prețul biletelor va fi redus la 2 lei. Practic, vor exista bilete de 4 lei, care vor permite o cursă de Florești – Cluj și apoi una în interiorul municipiului. Adică prețul biletelor pe Florești – Cluj a devenit același ca și cel al curselor din municipiu” a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Alte noutăți privind transportul în comun din Florești au fost anunțate de directorul CTP, Liviu Neag. „Din 15 noiembrie vom primi 40 de autobuze noi. Asta înseamnă că vom introduce pe linia M22 autobuze articulate. De asemenea, vom înființa o stație nouă, la BMW, pe sensul de mers spre Cluj. Vreau să reamintesc floreștenilor că orice abonament de Florești – Cluj e valabil pe orice linie de Florești – Cluj”, a spus directorul CTP.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.