Guvernul condus de Victor Ponta a reuşit performanţa de a emite 162 de ordonanţe de urgenţă în doar un an şi jumătate de guvernare, mult mai multe decât Guvernul Boc, pe care USL îl acuza că a fost „guvernul ordonanţelor”.
„Constatăm că USL fuge de controlul de legalitate al Curţii Constituţionale ca dracu de tămâie şi că România este într-o situaie de urgenţă permanentă. De ce apelează USL la o asemenea modalitate deşi are o majoritate de 70% în Parlament? Ponta nu are încredere în majoritatea de 70%, din cauza luptei de ciolan între PNL, PC şi PSD. O dată ce dai o Ordonanţă de Urgenţă, intră de îndată în vigoare, dezbaterile nu mai au loc şi cu cât mai puţină lume află despre proiectele scandaloase şi injuste, cu atât mai avantajaţi sunt ei. De fapt Ponta fuge de contolul Curţii pentru că ordonanţele nu pot fi atacate decât de Avocatul Poporului, care nu este altceva decât o prelungire a Guvernului USL, ca dovadă că a atacat doar o ordonanţă de urgenţă referitoare la un caz CEDO. Este extrem de periculos pentru democraţie faptul că este guvernul cu cele mai multe ordonanţşe de urgenţă în acest interval scurt de timp, în condiţiile în care au o majoritate de 70%”, a spus astăzi Alin Tişe.
Acesta constată că asistăm la o confiscare a democraţiei din România, o ascundere de analiza şi judecata românilor.
„Ar putea să desfiinţeze Parlamentul. Situaţiile de urgenţă vizeză şomajul şi sărăcia, nu alte teme”, continuă senatorul.
Ponta a replicat că apelează la această metodă pentru că PDL blochează cu sesizări activitatea Guvernului.
„Asta demonstrează gândirea profund democratică a lui Victor Ponta”, încheie Tişe.