ClujAzi

Fii informat!

Proiect imobiliar aparţinând familiei senatorului clujean Alin Tişe, discriminat de Comisia de Urbanism a municipiului Cluj-Napoca?

Deşi are în vecinătate mai multe proiecte imobiliare în construcţie, cu regim de înălţime de 12 etaje, aprobate de Comisia de Urbanism a Municipiului Cluj-Napoca, familiei senatorului Alin Tişe nu i se permite aprobarea unui proiect de construcţie pentru un imobil similar ca înălţime, pe motiv că ar fi „un abuz urbanistic”.Senator Alin Tise, foto Otilia Muresan (1)

Societatea Central Business Plaza SRL are ca asociaţi (conform datelor publice de la ORC) pe Tişe Camelia şi Tişe Bogdan, fiind constituită în anul 2013 şi având ca obiect dezvoltarea unor proiecte imobiliare.

Prin intermediul companiei se doreşte momentan transformarea unui imobil de pe str. Ploieşti nr. 9 într-o construcţie cu 10 etaje.

Încă din anul 2008, Comisia de Urbanism – Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Local Cluj Napoca, au aprobat pentru zona străzilor Someşului – Constanţa – Ploieşti – Croitorilor un PUZ cu regim de înălţime de 20 de etaje, POT 80% şi CUT 9.

Urmare a acestui PUZ pe str. Constanţa colţ cu Ploieşti s-au construit sau sunt în curs de construire mai multe proiecte imobiliare cu regim de înălţime P+10E şi P+12E: Parking Leul, Europa Business Center – Imoinvest SA sau Platinia Elite Residence – SC Drusal SA.

PUD-ul depus azi la Comisia de Urbanism de către SC Central Business Plaza SRL pentru imobilul situat pe str. Ploieşti nr. 9 care are un regim de înălţime de P+10E+2ER respectă în totalitate PUZ-ul aprobat. De altfel autorizaţiile date tuturor proiectelor de pe str. Ploieşti, Constanţa, Someşului au fost eliberate în baza aceluiaşi PUZ realizat şi aprobat în 2008.

Mai mult, construcţia de pe str. Ploieşti nr. 13, autorizată şi aflată în curs de execuţie, are un regim de înălţime de P+12E şi este lipită de proprietatea imobiliară pentru care s-a depus azi PUD-ul la Comisia de Urbanism.

PUD-ul depus respectă în totalitate PUZ-ul având un regim de înălţime similar sau mai mic decât blocurile din jur nu solicită nici o derogare de la PUZ şi nu solicită nici un favor din partea Comisiei de Urbanism sau a primarului Emil Boc. PUD-ul este în conformitate cu legea şi cu reglementările în vigoare.

„Consider că atât timp cât alte persoane fizice sau juridice au dreptul să construiască lângă terenul subsemnatului clădiri cu regim de înălţime P+12E, este corect şi legal ca şi societatea deţinută de familia mea să poată face acelaşi lucru respectând PUZ-ul. PUD-ul depus azi nu avea nevoie de avizul Comisiei de Monumente Istorice, cum în mod eronat a afirmat unul dintre membrii Comisiei, respectiv arh. Pănescu, întrucât PUZ-ul aprobat în anul 2008 de aceeaşi Comisiei are toate avizele legale inclusiv acest aviz; el a fost însuşit de Consiliul Local Cluj Napoca prin HCFL, iar subsemnatul nu solicită nici un fel de derogare de la acest PUZ. Mai mult, imobilul de pe str. Ploieşti nr. 9 nu este monument istoric, el fiind doar situat în centrul municipiului”, a declarat senatorul Alin Tişe.

Ne întrebăm de altfel cum de imobilul de pe str. Ploieşti nr. 13 (P+12E) aflat în curs de execuţie a fost avizat de Comisia de Monumente Istorice câtă vreme are un regim de înălţime similar cu construcţia propusă de familia Tişe?

Alin Tişe consideră că asemeni dezvoltatorilor imobiliari din vecinătatea terenului în discuţie, respectiv str. Ploieşti nr. 13 – Imoinvest SA (P+12E) şi str. Constanţa nr. 12 colţ cu str. Ploieşti – Drusal SA, Parking Leul, str. Someşului – SC Beyfin SA, orice cetăţean are aceleaşi drepturi.

În cazul în care se consideră că aceste proiecte imobiliare învecinate au fost aprobate prin „abuz urbanistic” cum s-a exprimat un membru al Comisiei de Urbanism, senatorul crede că aceste construcţii ar trebui demolate în regim de urgenţă.