ClujAzi

Fii informat!

RSC Consulting te învaţă să fii însoţitoare de bord. Află unde şi când se vor derula cursurile.

Astăzi, 28.05.2014, a avut loc conferinţa de lansare a proiectului “ÎNSOȚEȘTE-NE LA BORDUL CARIEREI!” proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!” şi implementat de SC RSC CONSULTING SRL.insotitori de bord

Managerul de proiect, Steluţa Racolţa, a prezentat activităţile proiectului care vor fi desfăşurate în cele 18 luni de implementare, respectiv în perioada 1 mai 2014 – 1 noiembrie 2015.

Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăţi capacitatea de ocupare pe piaţa muncii pentru femei. Prin acest proiect, 564 de femei vor fi sprijinite prin diferite măsuri pentru a li se maximiza şansele de ocupare în raport cu alte persoane care deţin deja competenţe şi abilităţi.

Prin intermediul acestui proiect, candidatele eligibile vor beneficia de cursuri de calificare (350 femei), respectiv specializare (214 femei) în ocupaţia de însoţitor de bord.

Programele de formare profesională vor fi autorizate de Autoritatea Naţională pentru Calificări şi Autoritatea Aeronautică Civilă din România. Certificatele de absolvire şi atestatele de membru al echipajului de cabină vor fi recunoscute în toate ţările Uniunii Europene.

Grupul ţintă va fi selectat printr-o metodologie de identificare a persoanelor care întrunesc cerinţele minime specifice ocupaţiei de însoţitor de bord și un scurt interviu din care să rezulte aptitudinile comportamentale, esențiale unei astfel de ocupații. Această etapă de prescreening se va derula în 8 orașe importante din România, din cele 8 regiuni de dezvoltare: Cluj-Napoca (Cluj), Pitești (Argeș), Brașov (Brașov), București (Ilfov), Craiova (Dolj), Galați (Galați), Suceava (Suceava) și Timișoara (Timiș).

Cursurile vor avea loc la Cluj-Napoca, iar candidatele care au domiciliul în alt oraş, vor beneficia de cazare şi masă gratuit.

Sesiunile de instruire vor respecta metodologia de formare și proporția impusă de legislație, 1/3 teorie și 2/3 practică. În cadrul proiectului se va achiziţiona un simulator de zbor care le va permite cursantelor să exerseze o mare varietate de scenarii realiste (inclusiv incendiu și fum, depresurizare, aterizare de urgență și amerizare).