ClujAzi

Fii informat!

Mircea Avram dezvăluie camarila PSD care se hrănea din bugetul RAADPP

PSD Cluj a lansat un atac la adresa numirii în funcţia de director al Regiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat Cluj, pentru a doua oară, a lui Mircea Avram, motivând mai multe cheltuieli considerate „exagerate”, care s-ar fi produs în primul său mandat în fruntea instituţiei.dl-mircea-avram-director-raadpp-cluj-am-1-300x199

Drept răspuns, Regia precizează faptul că toate contractele de lucrări au fost întocmite conform OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.

„Pentru fiecare contract de lucrări s­-au solicitat minim trei oferte de preţ, care au fost analizate de comisii specializate. Specificăm faptul că aceste contracte de achiziţie publică au fost verificate de Curtea de Conturi în anii 2012­-2013, fără a fi semnalate probleme. Luni, în data de 18.08.2014 vom numi o comisie specializată în vederea verificării contractelor, deoarece până acum a fost nevoie de deblocarea lucrarilor şi a proiectelor de investiţii pe drumuri, respectiv întâlniri cu toţi constructorii, pregătirea drumului care duce la Mănăstirea Nicula şi finalizarea lucrărilor pe dumul de la Fizeşul Gherlii. Comisia împreună cu constructorul va verifica toate contractele executate, deoarece au trecut patru ani de atunci şi contractele au garanţie de 1 an sau 2 ani, iar după această perioada întreţinerea revine regiei. Concluziile comisiei o să le facem publice”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Printre neregulile pe care noul director le-a descoperit la Regie se numără şi faptul că există anumite contracte neplătite, regăsite în rapoartele DNA, pentru contracte de proiectare drumuri şi contracte de consultanţă, în condiţiile în care în cadrul Regiei există birou de Proiectare.

De asemenea, pentru întreţinerea drumurilor judeţene nu există nicio procedură de licitaţie desfăşurată din iulie 2013 până în prezent, toate contractele fiind atribuite cu încredinţare directă. Există chiar şi lucrări executate fără contracte.

„Referitor la personal, arătam că fondul de salarii la sfârşitul lunii iulie 2014 era de 4 miliarde, dublu faţă de iulie 2012. Salariile unor noi angajaţi, cu sau fără concurs (în funcţie de sprijinul politic primit la angajare) au suferit măriri succesive în decurs de un an, exemple: Director adjunct – 13.381 lei/lună, (şefa organizaţiei de femei PSD Cluj), Şef Birou Resurse Umane – 6.841 lei/lună, (consilier personal Ioan Oleleu), Şef Birou Audit Intern – 4.500 lei/lună (membru marcant PSD), lista poate continua”, se mai arată în comunicatul de presă al RAADPP Cluj.

Starea drumurilor este cea mai dezastroasă din ultimii 20 de ani, fapt ce denotă, aşa cum spuneau constructorii la şedintele din data de 11,12,13 august 2014, o rea voinţă din partea regiei şi a Consiliului Judeţean Cluj.

„Ţinem să vă specificăm că ne vom deplasa în teren pentru a identifica starea drumurilor şi modul cum se va acţiona pe ele, tocmai pentru informarea corecta a cetăţenilor din judeţul Cluj”, adaugă directorul Mircea Avram.