ClujAzi

Fii informat!

UBB găzduieşte cea de a 5-a ediţie a Conferinţei internaţionale “Advanced Spectroscopies on Biomedical and Nanostructured Systems” – BioNanoSpec-5

Foto: Arhiva

Institutul de Cercetări Interdisciplinare în Bio – Nano – Ştiinţe al Universității Babeș-Bolyai, în colaborare cu facultăţile de Fizică, Biologie şi Geologie şi Chimie şi Inginerie Chimică, organizeză, în perioada 7-10 septembrie 2014, cea de a 5-a ediţie a Conferinţei internaţionale “Advanced Spectroscopies on Biomedical and Nanostructured Systems” – BioNanoSpec-5.

Deschiderea oficială a conferinţei va avea loc în data de 8 septembrie, cu începere de la ora 9:00, în Aula Magna, din clădirea centrală (str. M. Kogălniceanu, nr. 1, et. 2).

Conferinţa BioNanoSpec a fost şi îşi propune să rămână una de referinţă, atât prin calitatea lucrărilor cât şi a tematicile abordate. Edițiile anterioare au fost onorate de participarea unor personalităţi de excepţie din ştiinţa mondială. Dintre aceștia, trei laureaţi ai Premiului Nobel au fost desemnați preşedinţi de onoare ai Comitetului Ştiinţific: Richard Ernst – ETH Zurich (2004), Ahmed Zewail – CALTECH (2006) şi Jean-Marie Lehn – Strasbourg (2011), ceea ce reprezintă o situaţie unică în România. În acest an, la lucrările conferinţei vor participa cercetători consacrați din
Anglia, Germania, Egipt, Elveţia, Iran, Tunisia, Ungaria şi România.

Conferinţa va fi marcată şi de publicarea în această lună a unui volum special al revistei Journal of Molecular Structure, la o prestigioasă editură din străinătate. Volumul, care va fi prezentat de unul dintre editori la sesiunea de deschidere a conferinței, este dedicat d-lui profesor Simion Simon, preşedintele comitetului de organizare al conferinţei și directorul Institutului de Cercetări Interdisciplinare în Bio- Nano- Ştiinţe al UBB. Numărul special al revistei marchează, alături de un eveniment aniversar, şi o carieră academică remarcabilă prin publicaţiile cu impact internaţional, prin discipolii şi colaboratorii prestigioși din ţară şi străinătate, precum și alte contribuții la dezvoltarea UBB.

Precedentele patru ediţii au consacrat conferinţa printre cele mai apreciate manifestări științifice internaţionale în domenii ştiinţifice interdisciplinare de mare actualitate, cum sunt domeniile biomedical şi al nanotehnologiilor.
În cei aproape 15 ani de la înfiinţare, Institutul de Cercetări Interdisciplinare în Bio- Nano- Ştiinţe al UBB a devenit o unitate de cercetare apreciată la nivel național și internațional, baza experimentală de excepţie şi calitatea cercetătorilor făcând posibilă obținerea de rezultate ştiinţifice deosebite.