ClujAzi

Fii informat!

Vizita la Cluj a preşedintelui Partidului Liberal Reformator a fost una rodnică. Mai mulţi aleşi locali s-au alăturat lui Tăriceanu

Preşedintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, s-a aflat ieri, la Cluj, unde a purtat discuţii cu aleşii locali, în special cu cei liberali dezamăgiţi de ACL, pe care a încercat să-i atragă în formaţiunea pe care o conduce. Printre primii care i s-au alăturat sunt doi consilieri PPDD de la Câmpia Turzii, Vasile Tot și Francisc Deak, consilierul județean PPDD, Valentin Pop, viceprimarul localităţii Ciucea şi consilierul Mircea Corabean de la Gherla.PLR Clujazi 1

„Sunt oameni care au muncit şi sunt ataşaţi partdului. PNL a rămas doar cu numele liberal. Din adversar al regimului Băsescu s-a transformat, prin vocea lui Iohannis, în aliat al lui Băsescu. Colegii mei trec printr-un proces de analiză care pe unii i-a determinat să ia atitudine. Există şi o relaţie tensionată cu colegii de alianţă din PDL, care au tendinţa de a-şi domina colegii de alianţă, la fel cum au făcut în 2005. Ei sunt de fapt folosiţi, manevraţi într-o construcţie politică care o să-i folosească PDL-ului. PNL este dominat de Blaga şi de cei din PDL, o să-şi piardă încrederea eletoratului şi acest joc pe două picioare – sunt din USL, nu sunt din USL, sunt cu liberalii europeni, nu mai sunt cu ei, electoratul nu-l poate digera rapid. Reacţia electoratului s-a văzut în campania de strângere de semnături. Cu experienţa pe care o am, am anticipat anumite lucruri. Antonescu fugea de guvernare ca dracul de tămâie, el se temea să facă proiecte, însă noi avem un sentiment al datoriei faţă de alegători, cu toţii am fost votaţi ca să guvernăm România, pe listele USL”, a declarat preşedinele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a prezentat şi colegilor săi de partid tema candidaturii sale la prezidenţialele din noiembrie, „România – a şaptea putere economică a Europei”, pornind de la ideea că fiecare ţară trebuie să performeze în funcţie de potenţial (suntem a şaptea ţară din Europa ca suprafaţă şi demografie).

„Poate părea exagerat, dar în momentul de faţă România nu are niciun proiect de ţară, de la aderarea în UE şi NATO nu există niciun proiect bine definit. Este un proiect realizabil, însă nu este un proiect care se realizează uşor, în patru ani. Este un proiect care se întinde pe durata unei generaţii. Şi clasa politică trebuie să se ralieze unui astfel de proiect. E un alt nivel de trai şi de prosperitate individuală, dar şi respect faţă de celelalte naţiuni ale Europei. Cu toţii suntem mai degrabă tentaţi să vorbim urât despre România, nu trebuie să spunem nici că ceilalţi sunt mai prejos decât noi. Cred că suntem capabili de un efort mai mare, însă avem nevoie mai întâi de o viziune. Există soluţii, avem exemplul unor alte ţări care au pornit de la o situaţie naţională mult mai proastă decât a noastră”, a afirmat preşedintele PLR.