Investiţia se ridică la 10 milioane de euro şi va fi funcţională în martie 2015. Clădirea va avea o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi fiind amplasată în mijlocul unui spaţiu verde generos, ce se va întinde pe 58.000 de metri pătraţi. Este situat în zona de vest a Clujului, în localitatea Suceagu, pe Drumul European 81. Spitalul POLARIS va asigura servicii complete şi integrate de recuperare medicală.
Prevăzută în prima etapă cu 220 de paturi şi servicii în ambulator, imagistică şi laborator, unitatea medicală oferă pacienţilor suportul necesar ca, după depăşirea fazei acute a bolii, să se reintegreze cât mai rapid în viaţa cotidiană.
„Acest segment, cel de recuperare medicală, este unul dintre cele mai deficitare pe piaţa serviciilor de sănătate din România, eforturile şi investiţiile de până acum fiind făcute în special în tratarea fazei acute a bolilor”, a declarat presedintele CA, Tudor Socea.
Proiectul POLARIS se diferenţiază de ceea ce există în sistemul de sănătate din ţara noastră, printr-o nouă abordare a nevoilor pacienţilor, atât cele medicale cât şi cele personale. Resursele spitalului vor fi particularizate pentru fiecare pacient în parte, obţinându-se un mediu medical şi social foarte familiar, propice activităţilor de recuperare medicală, atât fizică cât şi psihică.
Pentru asigurarea standardului dorit de calitate a serviciilor medicale, au fost iniţiate colaborări cu spitale specializate din Elveţia, Franţa, Austria şi Germania, precum şi cu Universităţile de Medicină şi Farmacie din ţara noastră. De aceste colaborări vor beneficia atât pacienţii Spitalului, prin aportul adus de specialiştii acestor centre de elită, cât şi angajaţii POLARIS în pregătirea lor profesională. În total, peste 400 de oameni vor lucra în noul spital. Prin serviciile de excelenţă şi condiţiile oferite personalului medical, proiectul POLARIS îşi doreşte să readucă în ţară o parte dintre medicii români care lucrează acum în străinătate.