Asociaţia Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională din România (APFFPR), condusă de Steluţa Racolţa, organizează în data de 21 octombrie 2014, de la ora 10:00, la Phoenicia Grand Hotel din București, Prima CONFERINŢĂ NAȚIONALĂ a furnizorilor de formare profesională din România.
Evenimentul este realizat în cadrul proiectului „CALITATE ÎNTR-O ECONOMIE BAZATĂ PE CUNOAŞTERE!”, APFFPR, lider de parteneriat în implementarea acestuia, identificând necesitatea organizării unei întâlniri la nivel național, pentru a facilita dialogul între factorii interesați de promovarea și dezvoltarea conceptului de învaţare pe tot parcursul vieţii prin măsuri integrate, care să sprijine calitatea în formarea profesională, în contextul alinierii României la cadrul legislativ european în domeniu.
Conferința va reuni peste 100 de participanți: furnizori importanţi de formare profesională din România, autorități de reglementare și supraveghere în domeniu, organizații şi oficialităţi care promovează importanța calității în furnizarea de formare profesională continuă.
Agenda evenimentului cuprinde prezentările confirmate a 12 speakeri de notorietate, care vor aduce în atenția publicului teme de interes pentru furnizorii de formare profesională. Totodată, conferința va oferi oportunitatea unor dezbateri relevante privind provocările actuale pe care le ridică procesul învățării pe tot parcursul vieții, o prioritate pentru România europeană a secolului XXI.
În cadrul evenimentului se va marca prin acordarea a 10 premii, lansarea oficială a Rețelei de formare profesională, un instrument inovativ dezvoltat pentru a contribui activ la promovarea conceptului de învățare pe tot parcursul vieții, facilitând accesul adulților la informații utile privind ofertele de cursuri organizate de furnizori de formare și noutăți din acest domeniu, diseminate de APFFPR.
Activitățile CONFERINŢEI NAȚIONALE a furnizorilor de formare profesională din România vor contribui la realizarea obiectivelor proiectului „CALITATE ÎNTR-O ECONOMIE BAZATĂ PE CUNOAŞTERE!”, care se implementează în perioada Martie 2014 – Septembrie 2015 și a atras o finanţare europeană nerambursabilă în valoare totală de 3.463.292 lei.