ClujAzi

Fii informat!

Reducerea TVA la 9% carne, legume – fructe – obiectivul Guvernului Ponta

Începând cu anul 2015 vom avea un spațiu fiscal necesar pentru reducerea TVA la 9% și la carne, legume – fructe și produse bio.

„În urma succesului înregistrat cu scăderea TVA la pâine, prin care am reușit să stopăm evaziunea fiscală, Guvernul Ponta va extinde această reducere și asupra alimentelor bio pentru a elimina și concurența neloială existentă în acest sector.

Creșterea economică și disciplina financiară impusă fac posibilă implementarea unor reduceri fiscale pentru a veni în ajutorul producătorilor și a consumatorilor. Impactul bugetar în urma aplicării acestei măsuri poate fi controlat și nu afectează bugetul de stat datorită efectului pozitiv pe care îl va avea asupra producției de carne și legume – fructe.

Guvernul Ponta a acordat în ultimii ani numeroase facilități fiscale, iar în perioada 2010-2013 Romania a înregistrat a doua cea mai dură ajustare fiscală din Uniunea Europeană. Deficitul bugetar a scazut de la 5,5% din PIB in 2011 la 2,2% din PIB in 2014”, a declarat senatorul Alexandru Cordoș, vicepreședinte al PSD Cluj.