Primăria Cluj-Napoca a deschis astăzi o parte din terasa Cantinei Hoia, de pe strada Eremia Grigorescu, nr. 134.
O dată cu deschiderea terasei municipalitatea clujeană îşi propune să promoveze gătitul în aer liber, de tip grill şi wok. Mâncarea este gătită chiar sub ochii clienţilor, preparatele (mici – produşi după reţeta tradiţională, cârnăciori, costiţe sau burgheri) sunt din bucătăria proprie – produse în carmangeria Cantinei, de personalul coordonat de Gheorghe Vişan.
Pasiunea pentru gătit va fi, de asemenea, promovată pentru că personalul cantinei va oferi demonstraţii de gătit în aer liber şi cursuri pentru cei interesaţi.
În cazul acest proiect va avea succes în rândul clujenilor, anul viitor terasa se va deschide la capacitate maximă (în prezent sunt 50 de locuri, iar capacitatea maximă e de 200 de locuri).
Lucrările au fost demarate în luna martie a acestui an şi au durat 3 luni, iar costurile s-au ridicat la suma de aproximativ 100.000 lei.