După mai multe controale comandate la Cluj din ordinul Corpului de Control al premierului Victor Ponta, ANAF-ul a stabilit că nu există nereguli în decontarea TVA-ului de la Cluj Arena de către RAADPP Cluj, prin care Consiliul Judeţean Cluj a economisit 8 milioane de euro la construcţia stadionului Cluj Arena.
Potrivit directorului RAADPP Cluj, Mircea Avram, acest lucru este îmbucurător atât pentru conducerea Consiliului Judeţean Cluj de la acea vreme, reprezentată prin preşedintele Alin Tişe, cât şi pentru constructori şi arată că s-a lucrat profesionist de către angajaţii Regiei.
Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj a făcut obiectul unui control economico-financiar efectuat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca, Serviciul de Inspecţie Economico-Financiară, Biroul de Inspecţie Economico-Financiară Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Compartimentul Cluj.
De menţionat că RAADPP Cluj a preluat obligaţiile şi răspunderile Consiliului Judeţean Cluj la acest obiectiv în februarie 2011, obligaţii şi răspunderi care au încetat în octombrie 2011, odată cu finalizarea lucrărilor. Activitatea RAADPP Cluj, ca parte în acest proiect, a fost verificată la vremea respectivă de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca, precum şi de Curtea de Conturi Cluj, care au acordat avize favorabile.
După verificări care au durat aproximativ două luni, ANAF a ajuns la concluzia că recuperările de TVA în valoare de 8 milioane de euro la obiectivul „Stadionul Cluj Arena” s-au efectuat corect. Totodată, ANAF a stabilit că lucrările de execuție și absolut toate decontările la obiectivul „Stadionul Cluj Arena” s-au făcut corect, în deplină legalitate.
„Controlul făcut la RAADPP, la Consiliul Judeţean Cluj şi la alte instituţii sau societăţi este unul dispus politic de Ponta şi Guvernul PSD împotriva mea. El încă nu a fost finalizat pentru că în continuare am făcut un stadion de 5 ori mai ieftin decât cel de la Bucureşti, care nu are pistă de atletism. În tot mandatul de la conducerea Consiliului Judeţean Cluj eu nu am semnat însă niciun act fără să existe în prealabil un aviz de la toate persoanele responsabile, care au dat prin semnătură un verdict conform legii. În plus, am beneficiat de sprijin din partea întreg Consiliului Judeţean. La fel s-a întâmplat şi la Cluj Arena deşi ei încă continuă să controleze Consiliul Judeţean de un an de zile, fără să controleze Naţional Arena, care are un preţ de 5000 euro pe scaun, în timp ce Cluj Arena a costat 1000 de euro pe scaun, fiind la acea vreme cel mai ieftin stadion din Lume construit la standarde internaţionale FIFA şi UEFA, Elite. Rambursarea respectivă de TVA a mai fost cotrolată de ANAF şi Curtea de Conturi, care a găsit totul în regulă”, a declarat senatorul Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj la vremea construirii stadionului, pentru ClujAzi.
Economisirea celor 8 milioane de euro la amenajarea stadionului a fost posibilă tocmai datorită faptului că lucrările au fost administrate de către RAADPP ca regie distinctă de Consiliul Judeţean Cluj.