ClujAzi

Fii informat!

Alin Tişe îl lămureşte pe Seplecan cum stă treaba cu privire la acuzele aduse la Antena 3

După ce Mihai Seplecan a fost invitat la emisiunea Exces de Putere de la Antena 3, senatorul Alin Tişe face unle precizări, tocmai pentru că Mihai Seplecan a făcut unele  acuzaţii nefondate. Iată ce spune fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe:alin tise
1. Cu privire la Centrul de Deșeuri
Proiectul european a fost câştigat urmare a muncii incredibile a angajaților CJ Cluj în perioada 2009-2011. Proiectul a fost verificat inclusiv de Comisia Europeană şi acceptat la finanţare.
E vorba de 77 milioane de euro, pe care i-am adus în județ.  Ulterior anului 2012, a fost distrus un proiect extrem de greu de realizat deoarece nici o comună nu a dorit să dea teren (cu excepția Feleacului) şi a fost dificil să convingem toate primăriile să accepte condițiile. Dar cu o muncă susținută a colegilor din CJ Cluj am reuşit.

Discreditarea proiectului înseamnă de fapt discreditarea tuturor acelora care au muncit şi girat prin semnătura lor acel proiect. Pentru că proiectul nu se scrie singur. A fost scris de o întreagă echipă competentă de angajaţi care, după 3 ani de muncă, şi l-a asumat pentru binele judeţului.

Declaraţia data în proiect de către subsemnatul, în calitate de reprezentant al județului,  a fost corectă şi legală. A avut la bază avizele legale.

Se referă la terenul din proiect unde urmează să se realizeze construcțiile, adică terenul prins în proiect la finanţare europeană eligibilă. Restul terenului din proiect nu e aferent cheltuielilor eligibile.

Am informat prin sms moderatoarea emisiunii cu privire la legalitatea acestei declaraţii dar a refuzat să-l citească pe post.

2. Cu privire la acuza legată de Ic-Ponor
Nu am nici o legătură cu problemele apărute acolo. Nu am cunoștință de aceste probleme.
Înţeleg că ar exista ceva probleme tehnice, care ţin de cantitatea şi calitatea unor lucrări.
Vă informez că un preşedinte de consiliu judeţean sau primar nu are competenţa de a verifica calitatea sau cantitatea unor materiale de construcţii. Nici nu poate face asta.

Pentru asta există specialiști (diriginți, certificate constatatoare, manageri, ingineri etc.) care prin semnătura lor garantează calitatea şi cantitatea unor lucrări în construcţii.