ClujAzi

Fii informat!

Procesul de înmatriculare a studenților străini, întrerupt la UMF Iași

Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iași a anunțat, marți, că procesul de înmatriculare a studenților străini care își plătesc școlarizarea a fost întrerupt „după identificarea unor erori care au viciat clasamentul final al candidaților”, iar Senatul Universității a decis, în ședința din 19 octombrie, reevaluarea tuturor dosarelor „urmând ca în maxim o săptămână să fie publicată lista finală a candidaților admiși”, scrie AgerPres.

„Urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la solicitările de clarificări formulate de Ministerul de Externe din Maroc, cu privire la situația a 45 de candidați cetățeni marocani la admiterea la Facultatea de Medicină, în sesiunea de admitere septembrie 2015, pentru liniile de predare în limbile străine și limba română pe cont propriu valutar, Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iași face următoarele precizări: (…) Procesul de înmatriculare a studenților la programele de studiu în limbile engleză, franceză și română pe cont propriu valutar a fost întrerupt după identificarea unor erori care au viciat clasamentul final al candidaților. Senatul Universității a decis în ședința de ieri, 19 octombrie 2015, reevaluarea tuturor dosarelor urmând ca în maxim o săptămână să fie publicată lista finală a candidaților admiși”, se arată într-un comunicat al UMF Iași, postat marți pe site-ul instituției.

Potrivit sursei citate, conducerea Universității „a semnalat imediat aceste erori” Ministerului Educației și Cercetării Științifice, care a trimis o comisie pentru a investiga problemele semnalate. Totodată, în paralel, conducerea UMF Iași a demarat propria anchetă internă, iar instituția precizează că va face „publice rezultatele celor două anchete imediat ce ele vor fi finalizate”.

Sursa menționată adaugă, referitor la „lipsa de transparență de care este acuzată Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iași de către Ministerul de Externe din Maroc”, că Universitatea „a avut inițiativa comunicării în această problemă”, trimițând în data de 15 octombrie 2015 o adresă prin care explica ambasadorului României în Regatul Maroc, Simona Marian Ioan, „situația existentă”.