Aproximativ 200 de părinţi, profesori şi elevi ai Liceului „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca au protestat joi faţă de ritmul lent al lucrărilor de renovare a şcolii lor, care i-a forţat să-şi mute activitatea în săli necorespunzătoare pentru studiu aparţinând colegiului „Anghel Saligny” din cartierul Mărăşti.
Asocierea Coldea Construcţii – Grup Energoinstal – Dava Invest trebuie să finalizeze lucrările la începutul acestui an şcolar, dar în loc să trimită la muncă 100 de angajaţi, au lucrat pe şantier câte 3-5 oameni pe timp de vară.
De cealaltă parte, Primăria Cluj-Napoca trebuie să se asigure că respectă toţi paşii pentru eventuala reziliere a contractului şi reluarea licitaţiei, fiind vorba de fonduri europene.
„Sunt părintele unui elev din clasa a IX-a, fac parte din Consiliul de Administraţie al Liceului Mihai Eminescu şi reprezint poziţia tuturor părinţilor din acest liceu, părinţi nemulţumiţi de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea copiii lor. Sunt condiţii total nepotrivite pentru procesul de învăţământ. O altă nemulţumire e faptul că de o jumnătate de an la vechea clădire a liceului Mihai Eminescu nu se lucrează aproape deloc, iar ce se lucrează e pentru dărâmarea acelei şcoli, nu renovarea, cum se aştepta. Sperăm din toată inima ca până la urmă autorităţile să înţeleagă priorităţile acestui liceu şi că nu este normal ca 800 de elevi să trăiască şi să înveţe în asemenea condiţii”, a declarat Ioan Buzdugan.
Colegiul „Anghel Saliigny” poate să asigure elevilor de la liceul „Mihai Eminescu” doar săli de 20 mp în care învaţă 25-30 de elevi, „nu există material didactic, nici măcar aer suficient pentru a putea să aibă condiţiile minimale de învăţământ. Copiii nu au acces la calculatoare, nu există hărţi, laboratoare”, se mai plâng părinţii.
„Peste toate acestea am putea să trecem dacă am vedea că se lucrează la vechea clădire şi există şanse ca la anul să poată fi dată în folosinţă”, a adăugat Ioan Buzdugan.