Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, iar valoarea totală eligibilă a proiectului este de 865.505,00 lei, din care asistență financiară nerambursabilă solicitată 745.224,04 lei.
Proiectul început în luna iulie a acestui an şi-a atins obiectivul pentru care a fost realizat, şi anume acela de a îmbunătăţi competenţele profesionale şi abilităţile practice ale studenţilor înmatriculaţi în anii II, III şi IV la Facultatea de Medicină ”Iuliu Hatieganu” din Cluj Napoca, prin participarea atât la stagii de pregătire practică în cele mai importante specialităţi medicale şi chirurgicale, cât şi la activităţi de consiliere şi orientare în carieră, în vederea facilitării inserţiei pe piaţa muncii.
Cele 100 de ore per student alocate stagiilor de pregătire practică din cadrul proiectului au oferit ocazia celor 200 de studenţi din grupul ţintă de a intra în contact cu atribuțiile și responsabilitățile pe care le impune practicarea unei specialități medicale, de a interacționa cu personalul medical, de a aplica în practică cunoştinţele teoretice dobândite sub îndrumarea unor medici primari şi/sau medici specialişti, precum şi de a-şi forma o imagine corectă şi realistă cu privire la specialitatea medicală în care-şi desfăşoară practica profesională.
Pe perioada desfășurării stagiului de practică fiecare student a primit un caiet de practică, în care a trebuit să descrie cazurile clinice urmărite, iar la finalul stagiului, tuturor studenţilor li s-au acordat subvenţii de practică.
Pe parcursul celor 20 şedinţe de grup de consiliere şi orientare în carieră studenţii au fost informaţi şi consiliaţi cu privire la opţiunile de carieră medicală existente, raportat la profilul profesional şi personalitatea fiecăruia, iar în cadrul şedinţelor individuale au fost sprijiniţi în vederea conștientizării calităților și a potențialului fiecăruia, pentru valorificarea lor în construirea unei cariere medicale. În cadrul sesiunilor de consiliere, studenţii au primit un Ghid de consiliere şi orientare în carieră- un material informativ realizat special pentru domeniul medical, primul de acest gen de până acum.
În cadrul proiectului a fost încheiat un parteneriat pentru schimbul de experienţă şi bune practici cu Centrul de Simulare şi Abilităţi Practice din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Tîrgu Mureş. Douăzeci de studenţi au fost selectaţi în vederea participării la vizita pentru schimbul de experienţă unde au avut şansa de a se familiariza cu tehnicile clinice și de simulare.