Obedienţa oarbă faţă de partid a făcut ca la un simplu ordin „de sus”, Clujul să fie izolat total în ochii puterii USL la capitolul investiţii pe anul 2013. Cei 10 parlamentari ai USL din Cluj nu numai că nu au depus amendamente la buget, dar mai mult, au respins în bloc orice tentativă de atragere a banilor din bugetul central către judeţul care i-a ales în funcţie.
Până şi proiectul Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, cu care USL Cluj s-a lăudat în campania electorală, a fost respins fără remuşcări şi fără explicaţii. Culmea este faptul că din Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor face parte chiar soţia preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Elena Uioreanu, care astfel îşi trece în palmares o reuşită de pomină la primul mandat de parlamentar.
Atât senatorul clujean Alin Tişe, cât şi parlamentarii UDMR şi Adrian Gurzău, au depus cereri de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă, însă amendamentele lor au fost respinse.
În apărarea sa şi a colegului din Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor, Mircea Vicenţiu Irimie – care a trecut recent din ograda PDL în cea a PC -, fiind astfel primul traseist de Cluj din actualul mandat, Elena Uioreanu declară: „Nu sunt nici eu fericită că nu vor fi bani de la bugetul central pentru demararea acestui proiect important, întrucât toți am făcut lobby pro Spitalul Regional de Urgență, dar am înțeles decizia de a aloca bani pentru plata arieratelor”.
Cu toate acestea, simplele vorbe fără acoperire prin faptă nu încălzesc pe nimeni şi nu schimbă faptul că în legea bugetului de stat pentru anul în curs nu sunt alocați bani pentru investiții în sistemul de sănătate din Cluj, respectiv construcția Spitalului Regional de Urgență, cu care soţul ei şi colegii parlamentari din USL se lăudau în campania electorală.
Elena Uioreanu pune beţe în roate clujenilor şi propriului soţ, Horea Uioreanu deşi acesta din urmă a fost alături de ea în campania electorală, chiar într-atât încât Biroul Electoral Județean Cluj l-a amendat pe preşedintele CJ pentru utilizarea resurselor instituiei în interesul personal al soției sale, candidat la alegerile parlamentare.
Iată lista amendamentelor depuse pentru sistemul de sănătate clujean, respinse fără motivaţie de comisia formată în majoritate din membri USL:
- Alocarea sumei de 675.000.000 lei pentru contrucţia Spitalului Regional de Urgenţă (senator Alin Tişe);
- Reabilitarea Spitalului Clinic de Urgenţă Prof dr Octavian Fodor Cluj-Napoca: 100.000 lei (deputat Adrian Gurzău);
- Reabilitare Spital Clinic Municipal Clujana: 100.000 lei (deputat Adrian Gurzău);
- Spitalul Clinic Judeţean Cluj, Clinica de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice: 100.000 lei (deputat Adrian Gurzău);
- Clinica Ergoterapie, Spitalului Clinic de Urgenţă Prof dr Octavian Fodor Cluj-Napoca: 100.000 lei (deputat Adrian Gurzău);
- Spitalul Clinic de Recuperare, Secţia de Recuperare Neurologică: 100.000 lei (deputat Adrian Gurzău);
- Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Secţia Clinică de Nefrologie şi Dializă: 100.000 lei (deputat Adrian Gurzău);
- Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Secţia Chirurgie Vasculară II: 100.000 lei (deputat Adrian Gurzău);
- Spitalul Regional de Urgenţă: 100.000.000 lei (deputat Adrian Gurzău);
- Funcţionare SMURD Cluj: 50.000.000 lei (deputat Adrian Gurzău);
- Lucrări de construcţie dispensar comunal sat Aşchileu: 120.000 lei (deputat Adrian Gurzău);
- Spitalul Regional de Urgenţă Cluj: 675.000.000 lei (parlamentarii UDMR Cluj);
- Reabilitare Spital Municipal Turda: 2.000.000 lei (deputat Vicenţiu Irimie).