EBS România, lider național în industria IT, furnizor de servicii software cu experiență pe piața internațională, cu peste 1000 de angajați, a preluat denumirea NTT Data România, începând de vineri.
„În ultimii 3 ani de la vânzarea companiei am înțeles că există companii care cu toate că aparțin unui concern internațional o să opereze în continuare cu același spirit, dinamică și filozofie. Asta am încercat să transmitem în piață, această realitate: cu toate că aparține unui concern, EBS are în continuare o cultură organizațională a inițiativei, a antreprenoriatului, totul se întâmplă repede, just in time, conform așteptărilor angajaților și clienților. Brandul care a pornit în urmă cu 6 ani este o chestiune de suflet, dar trebuie să privim în viitor și să înțelegem că business-ul nu se clădește doar pe suflet, ci și pe bani, pe indicatori financiari, strategii, așteptări la bursă și dacă vrei să operezi la nivel global trebuie să respecți regulile de joc ale pieței, iar la nivelul la care am ajuns să operăm regulile sunt destul de clare”, a declarat fondatorul EBS România, Daniel Metz, care a fost rugat de către gigantul japonez NTT Data să rămână în continuare liderul echipei la nivel național, din postura de Chief Executive Officer.
Printre beneficiile apartenenței la un concern precum NTT Data, cu sediul central în Tokyo și filiale în peste 40 de țări ale lumii, se numără siguranță deplină pentru companie, ratinguri bune bancare, predictibilitate, o pătură de capital respectabilă, infrastructură și cât mai puține improvizații. De asemenea, un alt avantaj este faptul că poți discuta de la același nivel cu companiile din grup, pentru că porți aceleași culori, și nu mai ești privit ca un furnizor extern.
„NTT Data România înseamnă aceeași companie cu peste 1000 de angajați și colaboratori, până la finalul anului dorim să atingem 1200-1300 de oameni. Avem ținte mari, care nu sunt întâmplătoare, se bazează pe contracte, pe discuții lungi și procese de vânzări. Suntem pe un trend agresiv ascendent, cum a fost EBS înainte de vânzarea către concert, perioadă care a fost urmată de 2 ani de integrare în concern, de consolidare în grup. Ne-am adaptat strategia și regulile de joc la cele ale concernului, care ne-a făcut multe înlesniri, au acceptat multe excepții pentru noi din punctul de vedere al proceselor. După o creștere agresivă de 40-50% anual timp de 3-4 ani, e nevoie de o fază de consolidare, care le noi a coincis cu integrarea în grup. A repornit la noi creșterea agresivă și mă bucur pentru că nu mă simt bine într-o companie IT care nu are creștere anuală de 30%”, a adăugat Daniel Metz.
EBS a inaugurat EBS Tower la începutul lunii iunie 2016, în Cluj-Napoca, unde se află sediul central NTT Data România, care are în total alte cinci filiale românești: București, Sibiu, Brașov, Timișoara, Iași. Numai în prima jumătate a acestui an, compania a angajat suplimentar 280 de oameni.
NTT Data se extinde și în Serbia cu ajutorul echipei de management din România
Japonezii și-au pus încrederea într-o echipă de management tânără a fostului EBS, acum NTT Data România, pentru a deschide o filială și în Serbia, bazată pe embeded sistems, dar nu numai.
Locația aleasă, Novi Sad, este ideală datorită apropierii de Timișoara, unde activează compania Continental, un client important, care va ajuta și în selecția oamenilor, în pregătirea lor.
Echipa NTT Data România va recruta 80 de oameni în acest an în Serbia și încă 120 de oameni anul viitor.
„Serbia este ce era România în urmă cu 10 ani, ce era Clujul, au aceleași străzi, același praf, dar aceiași tineri care doresc să facă ceva din viața lor. În Novi Sad există o universitate puternică, cu peste 40.000 de studenți, aproape de Austria, este un oraș multicultural, cu istorie zbuciumată. Mergem acolo pentru oameni, pentru că sunt foarte mulți oameni tineri bine pregătiți. Serbia este în plin proces de integrare în spațiul comunitar, și-au asumat multe angajamente față de Comunitatea Europeană”, a afirmat Daniel Metz.
Leave a Reply