Iubitorii muzicii românești s-au mobilizat rapid și au epuizat deja biletele la ediția 2017 a Marelui Bal al Operei din Cluj, aflat la ediție aniversară. Evenimentul este un tribut dedicat celor mai îndrăgite piese din trecut, care au fost adaptate pentru interpretarea vocilor superbe de operă. Astfel e firesc că mulți clujeni și-au dorit să asculte piesele lui Dan Spătaru cântate de această dată de 3 tenori.
Balul Operei va avea loc, în acest an, în 4 martie 2017, la un sfert de secol de la prima ediţie. Magia șlagărelor nemuritoare din muzica românească a fost cuprinsă în sintagma ”Lăsați-mă să cânt”, de către soliștii și orchestra Operei Naţionale Române Cluj-Napoca, sub bagheta lui Andrei Tudor și regia lui Mihaela Bogdan și Axenia Șova și în viziunea coregrafică a lui Adrian Strâmtu, însoțit de trupa sa de dansatori.
Organizatorul balului, dr. Matei Miko a dezvăluit că spectacolul va avea multă emoție și un răsunet în sufletul oamenilor. Sunt peste 40 de tehnicieni care lucrează acum pe diferite secții în clădirea Operei, iar această echipă întregește echipa de producție, care a început să lucreze cu 3 luni în avans.
Andrei Tudor este cel care a ales muzica pentru spectacolul de sâmbătă seara, căreia i-a oferit o sonoritate nouă, și mărturisește că nu i-a fost deloc ușor în special în etapa de selecție.
”Este un proiect de care m-am ocupat cu tot sufletul și toată dragostea mea pentru muzica ușoară românească. Provin încă din bunici dintr-o familie cu tradiție în domeniul muzicii, țin foarte mult la acest repertoriu. Am fost foarte încântat când am primit această sarcină, să aduc un upgrade muzicii ușoare, interpretată acum de vocile de bel canto, de operă. Va fi un concert frumos, este și un tribut adus muzicii ușoare românești, sunt melodii nemuritoare. Inițial am trimis 60-70 melodii domnilor Miko și Estefan, dar am ajus la 16 melodii foarte reprezentative. Astăzi la ora 16:00 are loc prima repetiție cu orchestra. Soliștii sunt niște profesioniști desăvârșiți”, a spus Andrei Bogdan.
În decorul aranjamentelor florale excepționale create de designerul Florina Bogdan, spectacolul prezentat de Rareș Bogdan și Dan Bittman continuă cu tradiţionala Gală a Laureaţilor și decernarea Trofeelor Lya Hubic, a Premiului Mecena, Emblemă de Cluj, Moda Cum Laude și a Titlului de Senior al Cetăţii și Spiritus Mentor.
Adelina Chișu, reprezentantul sponsorului principal al evenimentului, NTT DATA Romania, a exprimat dorința IT-iștilor de a rămâne mai departe un partener de nădejde al balului operei. Compania se implică puternic la nivelul comunității locale și în proiecte pe educație, sport și alte acte de cultură, însă afinitatea față de operă e specială întrucât aici există o deschidere importantă din partea CEO-ului Daniel Metz pentru potențialul Operei, iar Balul Operei este un prilej excelent pentru a pune în valoare acest potențial.
Compozitorul și instrumentistul Ionel Tudor a afirmat că în ziua de azi e foarte greu să găsești un om care să aducă pe scenă hitul românesc, îmbrăcat altfel. ”O să fie un lucru total deosebit, mi-a plăcut foarte mult ideea și am fost foarte mândru că a fost ales Andrei să se ocupe de acest eveniment. La noi în București noi nu avem asemenea idei, ideea este genială. Ne-ar plăcea să avem și în Capitală un om care să se ocupe de asemenea idei nobile”, a adăugat acesta.
Leave a Reply