ClujAzi

Fii informat!

Cum văd politicienii clujeni tonul ridicat al ministrului Mediului în legătură cu problemele ecologice ale județului

Ministrul Mediului, vicepremierul Grațiela Gavrilescu, a efectuat o vizită la fosta rampă pentru depoziterea deșeurilor de la Pata Rât și la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, acum în construcție. Ministrul a declarat pe un ton răstit că este inadmisibil ca județul să nu aibă vreun depozit conform pentru depozitarea deșeurilor.

Grațiela Gavrilescu a mers mai departe și a afirmat că cetățenii clujeni vor rămâne fără școli și spitale dacă nu se remediază problemele de mediu, întrucât Clujul va achita amenzi de 100.000 euro pe zi către Comisia Europeană.

„Problema gunoaielor menajere este una spinoasă atât la Cluj cât şi în toată țara, ceea ce a dus la deschiderea unor proceduri de la nivelul UE care pot genera României sancțiuni pecuniare uriașe. Doamna ministru Gavrilescu, prezentă ieri la Cluj, în loc să îşi asume acest eșec al guvernării PSD-ALDE, s-a lansat într-o serie de atacuri profund nejustificate atât asupra Primăriei Cluj-Napoca cât şi a Consiliului Judeţean Cluj. De starea actuală nu este responsabilă administrația locală clujeană deoarece normele şi regulile le fac, din păcate, autorităţile naţionale care sunt mereu rupte de realitate. O guvernare găunoasă care mereu schimbă şi complică procedurile în ceea ce privește absorbția fondurilor europene, lucru binecunoscut de altfel inclusiv la Bruxelles.

Doamnă ministru, înainte să amenințaţi clujenii că vor rămâne fără investiții în şcoli, spitale sau drumuri, mai bine v-aţi face temele atât la nivel guvernamental cât şi local şi aţi observa că domnul Alin Tişe a identificat soluția la actuala situație, care va fi implementată înainte de data de 30 octombrie prin montarea unei stații de osmoză inversă care va epura levigatul de la Pata Rât astfel încât substanțele scurse din depozitul neconform să fie netrualizate și să devină inofensive pentru mediu.

Vă înțeleg însă că, certată fiind de domnul Tăriceanu si amenințată cu remanierea, v-aţi gândit să ieșiţi în spațiul public. Numai că v-aţi ales greșit locul şi tema. Opinia publică are nevoie de soluții şi nu de demagogie ieftină şi stupidă în faţa camerelor de luat vederi sau în mediul online, aşa cum oferă şi domnul Nasra, după o regie arhicunoscută. Întotdeauna alţii sunt de vină. Nu uitaţi că totuşi guvernaţi România de câţiva ani. Asumaţi-vă acest lucru!”, a declarat președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda.

De cealaltă parte, PSD Cluj consideră că e o premieră de tristă amintire în istoria recentă a Clujului faptul că președintele Consiliului Județean Cluj nu a întâmpinat-o pe doamna ministru în vizita sa prin Cluj.

„Le solicit consilierilor județeni, indiferent de culoarea politică, să-i ceară demisia președintelui Alin Tișe. Fuga de responsabilitate a Executivului județean riscă să îngroape județul Cluj și municipiul Cluj-Napoca în gunoaie. Este inadmisibil ca președintele Consiliului Județean Cluj să se baricadeze în insituție și să refuze orice dialog cu reprezentanții statului român,” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Deputatul social-democrat îi solicită și lui Emil Boc un punct de vedere pertinent în această criză.

La discuțiile cu ministrul Mediului, Consiliul Județean Cluj a delegat ca reprezentant pe Mariana Rațiu, managerul proiectului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *