Clujul găzduiește în zilele de vineri și sâmbătă, 10 și 11 noiembrie a.c., Simpozionul de Medicină de Urgență și Terapie Intensivă Pediatrică.
Reprezentând o premieră absolută pentru România, evenimentul a fost organizat de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, unitate medicală care funcționează în subordinea Consiliului Județean, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu” și Asociația de Studiu Interdisciplinar în Domeniul Medicinei de Urgență (ASIDU).
,,Suntem deosebit de onorați de faptul că această conferință, organizată în premieră națională și care reunește cei mai buni specialiști din țară, are loc la Cluj. E o reconfirmare a valorii școlii medicale clujene, a profesionalismului medicilor clujeni și a interesului acestora pentru teme de maximă actualitate. Simpozionul constituie un bun prilej pentru schimburi de experiență și pentru a identifica soluții de îmbunătățire continuă a actului medical pediatric.”, a declarat președintele Consiliului județean Cluj, Alin Tișe.
Conferința ce are ca principală temă ,,Copilul instabil hemodinamic – Particularități de abordare în urgență și terapie intensivă” și se adresează atât medicilor cât și asistenților medicali, cuprinzând o serie de prelegeri și ateliere demonstrative cu caracter practic.
Subiectele sunt prezentate de lectori – invitați ce își desfășoară activitatea în cele mai mari spitale din țară, respectiv Cluj, București, Timișoara, Mureș și Iași. Ele abordează aspecte legate de evaluarea și monitorizarea copilului instabil hemodinamic, diagnosticul și tratamentul precoce al șocului la copil, rolul investigațiilor imagistice în diagnosticul șocului la copil. Totodată, în cadrul simpozionului sunt dezbătute și o serie de aspecte referitoare la particularitățile și dificultățile ce pot apărea în cadrul procedurii de transfer a copilului cu instabilitate hemodinamică.
Leave a Reply