Polițiștii acționează în permanență pentru conștientizarea pietonilor asupra necesității respectării normelor rutiere și a conducătorilor auto asupra consecinţelor neacordării priorităţii de trecere pietonilor.
În pofida acțiunilor derulate în trafic, se înregistrează accidente grave care au drept cauză o ,,banală” traversare neregulamentară. De exemplu, ieri, pe raza localității Negreni, s-a produs un accident de circulație în urma căruia o persoană și-a pierdut viața. Victima s-ar fi angajat în traversarea neregulamentară a drumului public.
La data de 24 iulie a.c., în jurul orei 5:50, pe DN1 E60, pe raza localității Negreni, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul a unei persoane.
Conform primelor verificări, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din județul Bihor, în timp ce conducea autovehiculul pe raza localității Negreni, dinspre Cluj-Napoca înspre Oradea, a surprins şi accidentat o femeie.
Femeia, în vârstă de 34 de ani, din Negreni, în calitate de pieton, s-ar fi angajat în traversarea neregulamentară a drumului, prin loc nepermis.
În urma impactului, femeia a decedat.
Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea circumstanțelor exacte în care s-a produs accidentul rutier.
RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI:
Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.
Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!
Leave a Reply