Agenția estimează că media ponderată de creștere a PIB-ului pentru cele 5 țări va fi cam 12% în acest an, înregistrând astfel o creștere de 0,6% față de anul trecut.
Economia care iese cel mai mult în evidență este cea a Poloniei, care înregistrează o creștere de 14%, în ultimii 5 ani.
Polonia are o cerere internă sănătoasă, reușind astfel să evite criza, dar agenţia de rating afirmă că pentru anul trecut, ea a reprezentat doar 0,1 puncte procentuale de creştere, în scădere cu 3,4 puncte procentuale din 2011. Această tendinţă a fost reprodusă de Republica Cehă şi Ungaria, dar Bulgaria şi România au fost excepţii, unde cererea internă a fost mult mai puternică datorită creşterilor salariale de 6,3% şi 1,2% respectiv, rezultând în consum mai mare al gospodăriilor.
Privind în viitor și la cifrele furnizate de Comisia Europeană, se preconizează că Polonia va fi liderul regiunii, creșterea ei economică are potenţialul de a ajunge la 2,6% anul viitor, urmată de România cu 1,7%, Bulgaria 0,7%, Republica Cehă 0,4%, deşi Ungaria va suferi cel mai mult, cu o creştere negativă de 0,8%.