ClujAzi

Fii informat!

Alin Tișe: 2018 a fost un an extrem de bun, cu foarte multe proiecte europene câștigate

Alin Tișe

În cadrul conferinței de presă susținute miercuri, 19 decembrie 2018, președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a realizat un bilanț al proiectelor gestionate de forul administrativ județean până în acest moment.

2018 a fost un an extrem de bun, cu foarte multe proiecte europene câștigate, dar și unul dificil în același timp, în special din punctul de vedere al proiectelor blocate pe care am reușit iată să le relansăm. Deja am închis trei rampe de gunoi, cu încă două suntem în faza finală, astfel încât, estimăm noi, în primăvara anului viitor, vom reuși să închidem și cea de la Pata Rât. Tot în acest sens, ne dorim ca în 2019 să dăm în funcțiune și celula de la C.M.I.D., pentru a scădea în acest sens presiunea pusă pe umerii primăriilor din județ”, a declarat domnul Alin Tișe.

Astfel, în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, în ultimii doi ani, președintele Consiliului Județean a afirmat faptul că instituția a atras circa un sfert de miliard de euro pentru modernizarea de drumuri județene și reabilitarea infrastructurii medicale și de învățământ special. Acești 250 de milioane de euro reprezintă cea mai mare sumă atrasă din fonduri nerambursabile din istoria forului administrativ județean! Cifra este cu adevărat impresionată dacă ne raportăm la valoarea bugetului anual de investiții al instituției, care se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.

În ceea ce privește investițiile derulate de către Consiliul Județean Cluj în infrastructura medicală, bilanțul efectuat de președintele forului administrativ județean, domnul Alin Tișe, a relevat faptul că, în perioada 2016-2018, au fost alocate peste 7 milioane de euro din bugetul propriu pentru unitățile sanitare aflate în subordinea directă, precum și pentru alte spitale de pe raza municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, în decursul anului 2018, aproximativ 36 de milioane de euro, bani europeni, au fost atrași pentru proiectele implementate sau aflate în diferite stadii de implementare.

Anul 2019 va fi cu siguranță anul sănătății la nivelul Consiliului Județean, cea mai mare parte a bugetului instituției urmând a fi direcționată înspre acest domeniu. Ne dorim să asigurăm cele mai bune condiții pentru realizarea unui act medical de calitate și servicii medicale specializate atât pentru clujeni, cât și pentru pacienții din județele limitrofe”, a declarat domnul Alin Tișe.

În prezent, prioritatea zero a forului administrativ județean este construirea Spitalului Pediatric Monobloc, varianta analizată în momentul de față fiind aceea a exproprierii terenurilor conexe Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii situat pe Calea Moților nr. 68. În acest sens, o comisie mixtă de specialiști ai Consiliului Județean și ai Primăriei Cluj-Napoca analizează în acest moment această variantă, prin identificarea terenurilor și a proprietarilor acestora, urmând să decidă dacă acestea îndeplinesc toate condițiile tehnice.

Menționăm totodată faptul că, recent, președintele Consiliului Județean a semnat contractele de execuție a lucrărilor de modernizare aferente unui tronson de peste 32 de km ai drumului județean DJ 109, parte a proiectului european „Drumul Bistriței”. Astfel, drumul județean care pornește din DN1C (Răscruci) și care ajunge până la limita cu județul Sălaj, va fi reabilitat începând din primăvara anului viitor, pe două loturi, valoarea totală a lucrărilor contractate fiind de aproape 10 milioane de euro. În ceea ce privește celelalte sectoare ale Drumului Bistriței, în lungime totală de 83,17 km, atribuirea contractelor de execuție se află în diverse etape, demararea efectivă a lucrărilor urmând a se realiza, și în acest caz, la începutul anului viitor.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *