Senatorul clujean Alin Tişe, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a transmis public un punct de vedere cu privire la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, conceput de dânsul şi echipa de la CJ Cluj, care trebuia să fie finalizat în anul 2013, dar care acum, potrivit primarului Emil Boc, va fi gata în cel mai optimist scenariu în 2018-2019.
Noua conducere a Consiliului Judeţean Cluj consideră însă că nu are nicio responsabilitate în gestionarea actualei crize a deşeurilor deşi instituţia a fost incapabilă să finalizeze construcţia la timp.
„Împreună cu angajații CJC între anii 2008 – 2011 am muncit enorm, trei ani ca să câștigam proiectul centrului de management integrat al deșeurilor SMID (Sistem Integrat de Management al Deşeurilor). Şi a fost câştigat. Contractul de finanţare europeană s-a semnat cu Ministerul Mediului în 09.07.2011. Aproximativ 76 de milioane de euro aduși pentru clujeni.
A fost extrem de greu pentru că nici o primărie din județ nu a fost de acord să aloce teren pentru acest centru de deșeuri. Am căutat mult ca să găsim acest teren. Singura comună care a acceptat a fost com. Feleacu. Mulţumesc şi acum pentru asta!
Dar atenție analfabeților: comuna Feleacu a dat în administrare gratuită terenul pentru construirea CMID nu şi pentru exploatare! Pentru a câștiga timp şi pentru a nu pierde bani europeni.
Conform actelor de la acea vreme, odată cu exploatarea urma să fie reglementat situaţia prin cumpărare sau o alta formula juridică permisă de lege.
Deci, cretini analfabeți, nu li s-a promis ilegal comunei Feleacu că terenul urmează a fi cumpărat, ci aşa a fost stabilit concret că urmează să se întâmple odată cu exploatarea terenului/centrului. Şi era normal şi legal să fie aşa: nici o comună nu ar fi acceptat altfel!
Deci, nu le-a promis nimeni lucruri ilegale celor din Feleac, ci ceea ce merită o comună care din patrimoniul său oferă un teren într-un proiect comun județean!
2.Consorțiul condus de firma Confort a câştigat licitația în instanța, CJC a stabilit un alt câștigător al licitației dar instanța a invalidat adjudecarea făcută de doua ori. Deci, nimeni din CJ Cluj nu a favorizat aceasta firmă.
3. În Februarie 2012 după o muncă extrem de complicată de trei ani – de constituire a ADI Ecometropolitan, de convins toate primăriile să accepte asocierea ş.a.m.d, am semnat contractul de începere a lucrărilor de construire a CMID, iar in Martie 2012 au început efectiv lucrările cu termen de realizare: 14 luni!
14 luni analfabeților incompetenţi!
Asta însemna că în anul 2013, luna mai, CMID trebuia finalizat .
În Iunie 2012, la 3 luni de la începerea lucrărilor eu am plecat de la CJ lăsând un contract încheiat si lucrările începute !!!
4. Deci unde este culpa mea, cretinilor analfabeți? Am lăsat un contract semnat şi cu lucrările începute după trei ani de muncă la acest proiect împreuna cu angajații CJ Cluj – iar după asta politicienii care au venit la conducerea CJ au compromis şi distrus tot. Nu au fost capabili nici să-l finalizeze măcar. Iar acum aceeași politicieni incompetenţi nu au soluții şi în curând toate localitățile din județ, dar TOATE, nu vor avea unde să ducă gunoiul.
5 . Asta este realitatea legată de munca mea pentru realizarea CMID iar analfabeții proxeneți care astăzi se pronunța cu privire la acest centru integrat de deșeuri nici măcar nu au citit documentele. Oricum nu ar fi înțeles nimic, vorba unui coleg din vechiul şi noul PNL într-o declarație publică din anul 2012 : încă nu știu să scrie, să citească şi să vorbească!”, precizează senatorul Alin Tişe.