Vicepreşedintele PNL, senatorul clujean Alin Tişe, a rostit în plenul Senatului o declaraţie politică cu privire la modul de guvernare al premierului Victor Ponta, care acţionează înainte să gândească, fără studii de impact, şi oferă circ cu speranţa că poate românii nu mai au nevoie de pâine.
„Ca într-un joc de alba-neagra, miniştrii PSD azi ne arată impozite, mâine le retrag. Azi dau ordonanţe de urgenţă – care o fi fost urgenţa în a-i obliga pe taximetrişti, coafeze şi buticari să-şi cumpere registre anti-bacşiş sau case de marcat pentru 1 ban!, să piardă o zi sau două la cozi la ANAF ca să le ştampileze, când nu vede nimeni din ANAF urgenţa în a descoperi şi stopa marea evaziune: la petrol, cereale, legume etc.?!?
Acest lucru arată doar că acţionează înainte să gândească!
Înainte să vadă cum va funcţiona sistemul! Înainte să facă studii de impact!
Înainte să omoare mici afaceri şi PFA-uri, poate ar trebui să calculeze cât munceşte o astfel de persoană ca să-şi plătească dările la stat.
Acum, după ce acelaşi ANAF reinterpretează legea brusc şi diferit decât tot el a făcut-o în ultimii 20 de ani, şi pierdeprocese pe bandă rulantă, decidem amnistie fiscală!
Nu e eronat, mai ales că toate aceste procese izvorăsc din reaua-credinţă a ANAF-ului, din reinterpretarea în defavoarea contribuabilului a unui cod fiscal şi cod de procedura modificate numai în ultimii 3 ani de peste 100 de ori! Tot cu hei-rupul. Tot pentru colectare la buget!
Însă, în acest ritm haotic, după 1 iulie 2015 vor rămâne aceleaşi probleme nerezolvate: oameni cărora pentru 3 lei „câştigaţi” din dividende la cuponiadă, li se vor imputa în continuare 800 de lei pe lună contribuţii de sănătate, patroni cărora pentru câţiva bănuţi surplus în casă li se vor închide afacerile pentru că tocmai s-a dat o altă OUG neconstituţională!
Concluzia e simplă: amatorismul miniştrilor PSD, OUG-uri date azi, abrogate mâine, destabilizează economic ţara, micii afacerişti în special.
Oare chiar îşi doreşte PSD să ne transforme într-o naţiune de pomanagii? În care mai mult de jumătate din populaţie să fie dependentă de pomeni electorale? Aşa încearcă să-i asigure perpetuare la putere? Pe sistemul le dăm acum circ şi în campanie pâine?!”, a precizat senatorul Alin Tişe.