Alin Tișe, candidatul ARD Cluj pe Colegiul 1 Senat, a prezentat, astăzi, proiectele pentru care va lupta în calitate de parlamentar clujean.
Unul dintre cele mai importante proiecte promovate de Alin Tișe îl reprezintă reorganizarea administrativ-teritorială a țării, regionalizarea, Transilvania urmând să aibe capitala la Cluj.
În opinia dânsului, acest demers asigură un dialog direct la Bruxelles, de unde se acordă finanțările pe fonduri europene, și se elimină astfel mai multe etape intermediare de corupție, alimentate din bani publici. Mai mult, Transilvania ar putea astfel să-și dirijeze mult mai eficient resursele disponibile, fără să se teamă de izolarea cu care ameninţă USL.
Tişe continuă lupta pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă şi finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, cea mai importană punte de legătură cu Europa fiind ignorată de programul de guvernare anunţat de Guvernul Ponta.
Fiindcă actuala administraţie a judeţului pare incapabilă să continue proiectul Spitalului Regional de Urgență, candidatul ARD susţine că singura șansă pentru bineel clujenilor e ca finanațrea să fie cuprinsă la nivel național, din bugetul central, pentru că altfel acest obiectiv nu se construiește în urmăorii 4 ani.
„Autostrada Transilvania este o prioritate demonstrată deja de Guvernul Boc, care a construit cei peste 50 kilometri de autostradă la Cluj, spre deosebire de PSD, care a construit în total 5 kilometri. Continuăm politica de dezvoltare a Transilvaniei. Dorim să susţinem extinderea în continuare a parcurilor industriale pentru crearea de noi locuri de muncă. Noi nu vom susține renunțarea la parcurile industaile, așa cum face USL la Cluj. Parcurile industriale trebuie să se extindă mai mult și către parcurile autohtone, pentru oferirea de condiții similare și pentru investitorii români. Avem în vedere şi susţinerea Clujului în demersul de obţinere a distincţiei de Capitală Culturală Europeană în 2020. Voi susține cu toată forța Primăria Cluj-Napoca, după modelul Sibiului, care a beneficiat de o orientare foarte mare de resurse către Municipiu”.
Fonduri există, trebuie să existe şi voinţă
Din cercetările făcute de Alin Tişe, există deja disponibilă finanţarea necesară pentru toate spitalele regionale de urgenţă din ţară, atâta timp cât România își stabilește ca strategie națională acest lucru.
„România trebuie să decidă dacă vrea să aibă 50 de spitale într-un oraș, fiecare cu propriul sistem de urgență, în regim pavilionar, sau să aibă toate aceste servicii în regim mono-bloc, pentru oferirea serviciilor în cel mai scurt timp pentru că vorbim de viața unor persoane”.
În ultimii 4 ani, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe a acordat peste 120 milioane de euro pentru spitalele din judeţ.