ClujAzi

Fii informat!

Alin Tișe: Parlamentarii PDL au amendat la Curtea Constituțională legea retrocedărilor lui Ponta

Grupul Parlamentar al PDL al depus la Curtea Constituţională o sesizare care vizează Legea privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist în România, asupra căreia Guvernul şi-a angajat răspunderea în şedinţa din data de 17 aprilie 2013.Senator Alin Tise, foto Otilia Muresan (1)

“Avem un guvern care s-a transformat în guvernul puncte-puncte, este guvernul care dă populației să mănânce puncte și este guvernul mafiei imobiliare, care va transforma România din nou într-o piață de cumpărat puncte, care ne amintește de o perioadă tristă, în care se căutau cu xeroxul în spate punctele. Băieții deștepți, cu bani, se vor duce și vor cumpăra aceste puncte de la oamenii săraci, care nu pot să aștepte până în 2017 să-și primească banii și vor pune mâna pe cele mai importante imobile ale statului. Nimic n-ar fi oprit Guvernul Ponta să interzică vânzarea punctelor căre samsarii imobiliari, însă acest lucru nu s-a dorit. De-abia acum vorbim despre favorizarea samsarilor. Acesta este interesul USL-ului de fapt, crearea acestei mafii imobiliare, în defavoarea oamenilor simpli, care au puncte prin țară, dar care nu vor putea să cumpere nimic”, declara Alin Tișe în cadrul unei conferințe de presă.

Principalele motive pentru care Curtea Constituţională a fost sesizată sunt următoarele: De procedură – Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru un domeniu pentru care Parlamentul era deja investit cu un proiect de lege, depus chiar de grupul PDL. În acest sens, Curtea Constituţională s-a pronunţat şi în anii anteriori foarte clar că o asemenea angajare a răspunderii Guvernului nu mai este posibilă, pentru că este neconstituţională; De fond – măsuri reglementate de lege apar ca o naţionalizare făcută pentru alte motive decât cele prevăzute de art.44 alin.(4) din Constituţie, ceea ce este profund neconstituţional şi afectează dreptul de proprietate al cetăţenilor de bună-credinţă care au aşteptat peste 20 de ani ca Statul să repare greşelile regimului comunist.