ClujAzi

Fii informat!

Andreea Paul a lansat la Cluj cartea „Forța economică a femeilor”

Librăria Book Corner situată pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca a fost arhiplină joi, cu prilejul lansării cărții „Forța economică a femeilor”, coordonată de Andreea Paul, lector universitar la Facultatea de Relații Economice Internaționale a Academiei de Studii Economice din București, și cercetător la Institutul de Economie Națională al Academiei Române, timp de 8 ani. DSC_5412

Deputatul de Țara Oașului a realizat o analiză macroeconomică a modului în care sunt susținute româncele atât în ceea ce privește libera inițiativă antreprenorială, cât și în mediul public, la câțiva ani de la publicarea volumului „Forța politică a femeilor”.

Datele reliefate în proaspătul volum sunt năucitoare și plasează țara noastră la coada clasamentelor europene, chiar și în raport cu Bulgaria, cu toate că statistic a fost demonstrat că femeile antreprenoare generează venituri mai mari decât bărbații. Un alt exemplu regăsit în carte este faptul că româncele au studii universitare în proporție mai mare decât bărbații, însă cu toate astea, doar 3% se regăsesc în administrația publică locală și doar 10% la nivelul Parlamentului României, iar în medie femeile au salarii cu 8% mai mici decât genul masculin.

Andreea Paul demonstrează în paginile cărții că prin angrenarea unui motor elementar de susținere a femeilor în societatea românească, regăsit la alte țări europene, poate fi adus lejer și pe termen scurt un plus de 30 miliarde de euro.

Deputatul liberal face și o demonstrație de forță prin 55 de povești antreprenoriale impresionante, adunate din toate zonele țării, care arată că poți reuși ca femeie inclusiv în lumea afacerilor și poți transforma 300 de dolari într-o companie care exportă produse pe mai multe continente (după cum a făcut Felicia Gheorghiu la Cluj).DSC_5247

Consilierul parlamentar Ana Maria Ungheanu a relizat un studiu la scară internațională asupra modului în care sunt susținute femeile de către alte state, oferind printre altele exemplul Germaniei, unde cele mai puternice 100 de companii listate la bursă sunt obligate să aibă în Consiliul de Administrație o proporție de minim 30% femei. Aici se adaugă și exemplul Franței, unde în sectorul public este reglementată o paritate strălucită între bărbați și femei.

La eveniment a fost prezent și primarul Emil Boc, care i-a mulțumit Andreei Paul pentru susținerea arătată în perioada când dânsul ocupa funcția de premier al României și pentru inițiativa demonstrată în lansarea proiectelor Prima Casă și a celui de susținere a antreprenoriatului în rândul tinerilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *