ClujAzi

Fii informat!

Asociația Femeilor de Afaceri a premiat performanța la cea de-a treia ediție a Galei Excelenței la Feminin

Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj a premiat aseară șapte doamne extraordinare ale Clujului în cadrul Galei Excelenței la Feminin, eveniment ajuns la cea de-a treia ediție și care se desfășoară sub egida Zilelor Clujului.AFA - Gala Excelentei la Feminin 2015 (3)

„Gala Excelenței la Feminin și-a câștigat deja locul în calendarul anual al evenimentelor importante din Cluj-Napoca și ne-am bucurat să vedem un interes atât de mare din partea comunității pentru acest proiect special al asociației noastre. Aici, omagiem trecutul, prezentul și viitorul și aducem în lumina reflectoarelor doamne care excelează, inspiră și merită întreaga noastră apreciere”, a declarat Mihaela Rus, președintele AFA Cluj.

Gala de premiere a fost deschisă, conform tradiției, de primarul Emil Boc, care i-a înmânat Rariței Zbranca Premiul pentru management cultural. Manager și diplomat cultural, Rarița Zbranca este o adevărată voce a Clujului, un ambasador al comunității clujene în țară și în străinătate. Directorul fundației AltArt, co-fondator al Fabricii de Pensule și coordonator în cadrul Strategiei de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, ea face parte și din echipa care pregătește candidatura Clujului pentru titulatura de Capitală Culturală Europeană.

A urcat apoi pe scenă Pascal Fesneau, consulul onorific al Franței la Cluj-Napoca și unul dintre cei mai activi expați din oraș. Acesta i-a oferit Premiul pentru literatură scriitoarei Ruxandra Cesereanu. Poetă, prozatoare și eseistă, Ruxandra Cesereanu este profesor de Literatură Comparată la Facultatea de Litere, redactor-șef adjunct al revistei de cultură Steaua și membru al echipei Phantasma – Centrul de Cercetare a Imaginarului. A publicat peste 20 de cărți, iar reușitele sale din ultima perioadă includ romanele „Un singur cer deasupra lor” și „Angelus”, precum și volumul de poezie „California (pe Someș)”.

Premiul pentru implicare în administrația publică locală a fost prezentat de Ion Sturza, președintele Fribourg Capital, dezvoltatorul proiectului Liberty Technology Park Cluj. Acesta i-a decernat distincția Emiliei Botezan, care conduce Biroul de Relații Externe și Investitori din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Emilia Botezan s-a remarcat prin atitudinea întotdeauna pozitivă față de investitorii interesați de orașul nostru, ca mediator prin excelență între administrația publică locală și mediul de afaceri.
Vlad Agachi, dirijorul Young Famous Orchestra, i-a înmânat Premiul pentru curaj, responsabilitate și disciplină sportivă alpinistei Cristina Pogăcean. Unul dintre alpiniștii de vârf ai României, Cristina Pogăcean are un portofoliu de peste 25 de premii, iar anul trecut a fost nominalizată, împreună cu Cosmin Andron, la „Pioletul de aur”, cel mai prestigios titlu pe care îl poate primi un alpinist în cariera sa.

Au urcat apoi pe scenă bancherul Iosif Pop și profesorul universitar Sevastița Muste, care a primit Premiul pentru cercetare în domeniul agro-alimentar. Decanul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca, Sevastița Muste s-a remarcat prin managementul academic profesat la cele mai înalte standarde, activitatea didactică performantă și pasiunea către cercetare, bazată pe crezul într-o nutriție sănătoasă.

La rândul său, Felicia Tulai, creatoarea brandului de uleiuri presate la rece Luna Solai, a înmânat Premiul pentru implicare în comunitate, care a ajuns la Simona Șerban. Directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj și membru fondator și președintele Consiliului director al Federației Fundațiile Comunitare din România, Simona Șerban este specialistă în consiliere filantropică și dezvoltare comunitară, atragere de resurse și acordare de finanțări.

Cunoscutul pictor Nicolae Maniu i-a înmânat apoi Premiul pentru jurnalism și blogging Ruxandrei Hurezean. Redactor-șef adjunct al săptămânalului Transilvania Reporter și blogger „cu ștate vechi” pe Gazetino, Ruxandra Hurezean este una dintre puținele voci autentice de „povestitor” pe care le are cetatea Clujului, iar materialele sale îmbină întotdeauna documentarea aprofundată cu o peniță inconfundabilă.

Moderată de actorul Bogdan Rădulescu, seara festivă a continuat cu un concert în aer liber susținut de grupul vocal Ad Libitum Voices. La eveniment au participat aproximativ 200 de persoane – doamne din AFA Cluj, oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației publice și ai societății civile, politicieni, jurnaliști.

Gala Excelenței la Feminin este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, sub egida Zilelor municipiului Cluj-Napoca. Ediția 2015 a fost organizată cu sprijinul Liberty Technology Park, Luna Solai și One Way.

Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj a fost înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „Gala Excelenței la Feminin”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.

Fotografii realizate de Radu Moldovan