ClujAzi

Fii informat!

Aurelia Cristea susţine sancţiunile mai drastice pentru noul Cod Rutier

Deputatul clujean Aurelia Cristea susţine aplicarea unor sancţiun mai drastice la elaborarea noului Cod rutier, considerând că orice pas bătut în retragere este o mişcare greşită.

„Sunt de acord, de principiu, cu pedepsele crescute pe care acesta le aduce. Cred că trebuie să învăţăm să fim şoferi responsabili şi pe străzile din România, nu doar în alte ţări, şi mai cred că siguranţa tuturor categoriilor de cetăţeni: pietoni, şoferi, biciclişti sau motociclişti, este la fel de importantă. Totuşi, văd că avem tendinţa să ne întoarcem, încet, şi să tot modificăm sancţiunile stabilite prin Cod, pentru ca nu cumva să supărăm pe cineva. Avem tendinţa să uităm, în toată această dezbatere, că unul din motivele pentru care stabilim sancţiuni, uneori drastice, e numărul de victime înregistrate anual, în urma evenimentelor rutiere. De aceea, vă spun de pe acum că sunt de acord şi susţin suspendarea permisului pentru perioade mai lungi de timp pentru abateri grave soldate cu victime, conducerea sub influenţa alcoolului sau conducerea fără permis. Aceste abateri nu cred că trebuie să fie cauţionate în niciun fel. Trebuie să înţelegem o dată pentru totdeauna că dacă avem legi care nu sunt respectate, ele se întorc împotriva noastră sub forma consecinţelor”, declară Aurelia Cristea.

Totodată, deputatul afirmă că statul trebuie să fie un exemplu în aplicarea legilor şi în garantarea aplicării lor. Şi atunci când oamenii vor prefera să fie corecţi şi să respecte legea, vor transmite asta, prin atitudinea lor, şi administraţiilor.

„E mai complicat să ceri mită unui om corect. E mai complicat să colectezi şpagă dintr-un sistem are funcţionează legal, pe bază de competenţe şi merite, şi nu are niciun motiv să caute „scurtcircuitarea” regulilor. Dar toate acestea se obţin în timp, cu multă voinţă politică şi cu determinare. Determinarea de a nu schimba regulile în funcţie de popularitatea pe care o avem în sondaje, de a nu ne ghida în guvernare după simpatii sau antipatii, ci după strategii care îşi arată roadele pe termen lung. Trebuie să facem un salt de la administra pur şi simplu instituţiile şi veniturile publice la a guverna cu ajutorul lor. Şi asta o vom putea face atunci când ne asumăm proiecte ferme, pe care le ducem până la capăt!”, adaugă Aurelia Cristea.