ClujAzi

Fii informat!

Campionatul de Gătit în Aer Liber prezintă în acest an demonstraţii de bucătărie militară de campanie

Ediţia din acest an a Campionatului internaţional de gătit în aer liber de la Polus Center are ca temă principală demonstraţiile de bucătărie militară de campanie. Nu ştii ce să mai găteşti pentru familia ta, află cum este să prepari mâncare bună pentru sute de persoane înfometate după ore bune de muncă.

La această ediţie, care are loc de vineri până duminică, s-au înscris peste 160 de bucătari din 17 ţări.

„Vom avea, în premieră, demonstraţii de bucătărie militară de campanie. Vom avea un ceaun cu curry, pregătit de bucătarii japonezi pentru marina japoneză. Am propus şi bucătarilor maghiari să pregătească un ceaun de bucătărie militară maghiară. În cadrul „bazei militare” vor exista patru bucătării de campanie pentru soldaţi şi o bucătărie de campanie pentru ofiţeri, aşa numita popotă. Cele cinci bucătării vor fi dotate cu decoruri şi instrumente militare pentru gătit. Vom avea şi un campionat naţional de pizza. În total, la campionat vor participa 160 bucătari din 17 ţări precum România, Austria, Israel, Serbia, Finlanda, Suedia, Cipru, Ungaria, Coreea de Sud, Iordania sau Albania”, a spus Iulia Drăguţ, organizator al Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber.

“Concursul se va desfăşura pe mai multe categorii probe, respectiv bufet rece festiv, aperitiv, două feluri calde, supă şi un fel de bază, desert de restaurant, tort festiv şi meniu tradiţional. Criteriile de evaluare sunt eleganţa prezentării, armonizarea culorilor, aromelor, combinarea corectă a materiilor prime, dimensiunea preparatului, tehnica de lucru profesională, precum şi servirea, fără decoruri necomestibile, şi igiena”, a adăugat Iulia Drăguţ.