Consiliul Județean a demarat așternerea stratului de balast stabilizat pe lotul 2 al DJ 107N, premergător asfaltării
Lucrările de întreținere demarate de Consiliul Județean Cluj pe lotul 2 al drumului județean DJ 107N Plopi – Gura Râșca au intrat în faza de așternere a stratului suport de balast stabilizat, ca etapă premergătoare asfaltării.
Operațiunile de întreținere, care se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic, vizează sectorul în lungime de peste 7,5 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 21+000 și 28+612.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Urmărim constant să îmbunătățim condițiile de circulație pe toate drumurile pe care le avem în administrare. În acest context am demarat și lucrările pe acest drum județean ce străbate o zonă montană extrem de pitorească. La finalul operațiunilor, acest drum va fi unul extrem de ofertant pentru toți cei care doresc o rută alternativă spre Mănăstirea „Înălțarea Domnului” din Muntele Rece.”
Astfel, au fost executate sau sunt în curs de executare operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin refacerea terasamentelor deteriorate, lucrări de asigurare a scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, montare și înlocuire de podețe tubulare, montarea de parapet metalic, șanțuri și rigole pavate, realizarea de accese la proprietăți, asigurarea esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, precum și așternerea de covor asfaltic pe toată lungimea sectorului de drum vizat.
Teodora Tomulescu
Cum crezi că modernizarea drumului județean DJ 107N va influența accesul și dezvoltarea zonei montane din Cluj? Este clar că aceste lucrări nu doar că vor îmbunătăți condițiile de circulație, dar vor oferi și o rută mai atractivă pentru turiștii care vor să viziteze Mănăstirea „Înălțarea Domnului” din Muntele Rece. Crezi că astfel de investiții în infrastructură pot contribui și la dezvoltarea economică a comunităților din zonele mai izolate?