Consiliul Judeţean Cluj a pierdut procesul cu constructorii de la MBS, cu care a fost disputată reţinerea garanţiei de bună execuţie pentru drumul turistic început din 2009, pe fonduri europene, dar care nu a fost finalizat nici astăzi. Din cei peste 20 de kilometri de drum, pe vechiul contract s-au turnat doar 600 m de asfalt.
Cinci acte adiţionale au fost semnat pentru acest drum şi urma să se semneze al şaselea, dar acesta din urmă nu a mai fost însuşit de constructor.
„O expertiză a arătat probleme pe parte ade construcţie, unele chiar sesizare către DNA la începutul lui februarie. Aici ne sunt arătate neconformităţile şi ce trebuie să se mai lucreze. Pentru restul lucrării de executat, cea mai mare parte reprezintă turnarea asfaltului, trebuie să organizăm în regim de urgenţă o licitaţie în vederea absorbirii de fonduri europene, ca partea de asfalt să o menţinem în regim de cheltuială eligibilă, partea de terasare urmând să fie asumată de noi. Suntem în instanţă cu cei care au lucrat acolo, cu MBS, pentru restituirea garanţiei de bună execuţie, li s-a admis acţiunea şi s-a dispus restituirea garanţiei, însă avem 15 zile pentru formularea căii de atac, pe care o vom depune săptămâna viitoare”, a precizat, astăzi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu.
Estimativ, pe contract este un rest de plată de 11 milioane de lei, însă există lucrări degradate deoarece nu s-au continuat lucrările, care nu vor fi decontate.
Conducerea Consiliului Judeţean Cluj va avea luni o şedinţă cu experţii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat Cluj, cu care se vor stabili procedurile de parcurs în vederea organizării licitaţiei.
Directorul Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii, Mariana Raţiu, a precizat că până în anul 2015 mai este permisă decontarea din fonduri europene a cheltuielilor eligibile pe acest proiect.