ClujAzi

Fii informat!

Consiliul Județean investește 550.000 de lei în infrastructura Spitalului de Copii

Consiliul Judetean Cluj va dezbate in cadrul proximei sedinte un proiect de hotarare initiat de presedintele Alin Tise si care vizeaza realizarea unor investitii in cadrul Pavilionul C2 al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii.

Scopul lucrarilor propuse il reprezinta amenajarea unor spatii corespunzatoare pentru optima functionare a echipamentelor de inalta tehnologie RMN (Rezonanta Magnetica Nucleara) si CT (Computer Tomograf) achizitionate in cursul anului 2016 si extrem de intens utilizate de unitatea medicala clujeana. In valoare totala de circa 4.800.000 de lei, aceasta aparatura medicala de mare precizie presupune, in vederea unei corecte si cat mai indelungate utilizari, o serie de conditii extrem de stricte de functionare

”Scopul acestei investitii este acela de a pune cat mai bine in valoare aceasta aparatura medicala de ultima generatie, extrem de intens utilizata de pacienti proveniti din peste 30 de judete ale tarii. Vom reusi in acest fel sa asiguram un mediu optim pentru derularea actului medical si pentru furnizarea acestor servicii extrem de solicitate”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Pentru a corespunde celor mai exigente standarde in domeniu, amenajarea acestor spatii va presupune costuri de 551.832,30 de lei, cu TVA. La finalul investitiei, spatiul nou amenajat va cuprinde camera destinata aparatului RMN, camera tehnica, camera de comanda, camera pentru medici, grupuri sanitare pentru medici si pacienti, respectiv barbati si femei, camera pentru dezbracare, sala de asteptare, camera pentru CT, camera de comanda si camera pentru fizician.

Potrivit documentatiei tehnice, lucrarile de constructii necesare in vederea amplasarii aparaturii de specialitate constau in placarea incaperii cu placi de plumb pentru protejarea impotriva radiatiilor, consolidarea pardoselilor existente prin desfacerea si refacerea lor pe un sistem de grinzi elastice care sa transmita incarcarea direct pe teren in zona RMN, precum si inchiderea unor goluri de ferestre si usi si deschiderea de noi goluri necesare pentru circuite. In acelasi timp, intregul spatiu va fi izolat termic cu vata bazaltica, respectiv polistiren expandat si va fi aplicat un strat de gips carton.

In ceea ce priveste partea structurala, vor avea loc lucrari de demolare partiala a zidurilor de compartimentare interioara si refacerea lor conform noilor cerinte, inclusiv realizarea de fundatii noi. De asemenea, ca urmare a recompartimentarii va avea loc inchiderea unor goluri de usi si de ferestre in zidurile exterioare precum si deschiderea unora noi. Totodata, vor avea loc interventii si la nivelul pardoselilor din incaperile unde vor fi amplasate aparatele RMN si CT, acestea urmand a fi refacute cu o armare corespunzatoare pentru a putea prelua greutatea aparatelor.

Nu in ultimul rand, amenajare acestui spatiu la standarde europene va include lucrari la instalatiile de apa si de incalzire precum si inlocuirea corpurilor de iluminat pe baza de lampi fluorescente si incandescente cu unele pe sistem led.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *