Atunci cand nu avem o anumita ordine in casa, printre lucruri, sunt sanse destul de mari sa ne ia mai mult timp decat ne-am fi asteptat pentru a gasi ceva anume. Cel mai bine este sa le depozitezi pe toate corect, in cutii sau pe rafturi. Categorisirea acestora poate fi extrem de utila in anumite situatii. Poti sa scutesti astfel timp pretios si nu vei mai fi pus in situatia de a realiza adevarate expeditii sau cautari cand vrei sa gasesti punga de congelate in cadrul combinii frigorifice spre exemplu. Este de altfel un mod bun de a-ti optimiza timpul petrecut in bucatarie, dar si de a eficientiza consumul de energie.
Iata cateva dintre cele mai utile solutii pe care le poti pune in practica pentru a pastra corect alimentele :
- Compartimentarea speciala
Unde obisnuiesti sa pui ouale? In cazul in care nu dispui de un spatiu special pentru acestea in frigider, cel mai bine este sa le pastrezi in cofrajul in care acestea au fost cumparate. Cu toate acestea, spatiul destinat lor dispune de o temperatura constanta, ideala pentru a le pastra proaspete.
In ceea ce priveste legumele si fructele, iti recomand sa le tii intr-un mediu cu umiditate crescuta pentru ca acesta este cel mai prielnic pentru ele, o cale de a le pastra proaspete. In general, frigiderele moderne includ sertare dedicate pastrarii lor. Desigur, in cazul in care intentionezi sa le consumi abia mult mai tarziu, de preferat este sa le pui in combina frigorifica Whirlpool, LG, Samsung sau oricare marca folosesti. In acest fel, ai garantia ca nu se vor deshidrata, ci se vor pastra intacte.
In cazul alimentelor perisabile – ma refer prin asta la carnea proaspata sau lactate – este necesara depozitarea in compartimentele in care temperatura este apropiata de 0 grade Celsius. De asemenea, daca intentionezi sa le consumi dupa mai mult timp, congeleaza-le. In acest mod stii ca nu sunt supuse riscului de a se strica.
- In frigider
Iata cum poti pastra corect mancarea, astfel incat aceasta sa poata fi consumata apoi corespunzator. Ca sa profiti din plin de functiile frigiderului de care dispui, precum si de modul in care aerul rece este distribuit, cel mai bine este sa asezi pe rafturile de sus mancarea gatita, precum si alimentele neperisabile sau care sunt preparate chimic.
Ori de cate ori introduci in frigider recipiente ce contin preparate, este bine ca acestea sa dispuna de inchidere ermetica sau sa fie acoperite cu folie de plastic. In partea de jos valorile de temperatura sunt mai mici. De preferat ar fi ca aici sa pastrezi iaurtul, laptele, smantana si branza. Tot in acest spatiu poti sa pui si carnea cruda. Desigur, nu este bine sa o lasi acolo pentru un timp prea mare, mai ales daca intentia ta nu este de a le prepara curand. Daca vrei sa beneficiezi de cele mai bune conditii si sa iti pastrezi alimentele proaspete poti sa te indrepti catre un produs electrocasnic ce include sistem de racire No Frost, astfel ca temperatura sa fie distribuita uniform in compartiment.
- In congelator
Atunci cand vrei sa introduci alimente proaspete in congelatorul frigiderului sau in combina frigorifica Whirlpool sau brandul utilizat, nu le aseza peste cele care sunt deja congelate. Nu uita sa lasi mereu la racit produsele inainte de a le pune in congelator. Daca ai cumparat alimente deja congelate, nu schimba ambalajul acestora.
De avut in vedere ca de fiecare data cand introduci ceva in frigider, respectiv congelator, sa pastrezi curatenia si ordinea. Nu vrei sa stii cate bacterii se pot aduna pe cutii, caserole sau pungi.
Leave a Reply