Celebrul violonist român contemporan, Alexandru Tomescu, care cântă pe o vioară Stradivarius Elder Voicu, promovează, cu ocazia turneului Stradivarius 2018-Balada-Un secol de muzica, proiectul Sunet pentru Sănătatea Copiilor.
Acest proiect unic în România aparține asociației Life Education for All care dotează cu audioteci saloanele de copii bolnavi cronic asigurând acestora accesul la meloterapie.
Alexandru Tomescu va veni special la Cluj, de unde a plecat acest proiect, pentru a le canta copiilor internati pe sectia de nefrologie a Spitalului Clinic de Urgenta Copii si pentru a da scurte declaratii de presa vis a vis de importanta meloterapiei si de ce s-a implicat in a sustine acest proiect. Desi in acest an nu are programat concert la Cluj, Tomescu se va opri in mod special doar la Spitalul de Copii in drumul sau dinspre Oradea spre urmatorul concert din Sighisoara.
Va invitam miercuri-16 mai la intre orele 13.30 in amfiteatrul din cadrul Clinicii Pediatrie 2 din Cluj Napoca pentru declaratiile de presa ale lui Alexandru Tomescu.
Va rugam sa confirmati participarea persoanelor care vor veni si trustul de presa pe care-l reprezinta pentru accesul in spital, la email: [email protected] pana miercuri 16.05.2018, ora 10.00.
Mai jos gasiti detalii despre proiectul Sunet pentru Sanatatea Copiilor si despre colaborarea dintre cunoscutul violonist si asociatia clujeana Life Education for All.
Până în acest moment LEFA a dotat peste 100 de saloane de copii bolnavi cronici din 10 spitale (Pediatrie 1, Pediatrie 2, Pediatrie 3, Pediatrie 4 și Clinica de Psihiatrie Infantilă din Cluj Napoca, Institutul Inimii din Cluj Napoca, Spitalul Județean Baia Mare, Spitalul Județean Alba, Spitalul Judetean Satu Mare și Spitalul Municipal Oradea) cu câte o audioteca: câte 1 audioplayer, 1 videoplayer, 1 televizor/salon, căști și cd-uri cu povești pt copii, muzică pt copii, muzică clasică, muzică relaxanta și terapeutică cât și cd-uri și dvd-uri cu conținut educațional și cu filme/desene animate (www.lifeeducationforall.org).
“Ideea acestei campanii ne-a venit gândindu-ne ce am putea face pe termen lung pentru a ușura suferința copiilor bolnavi grav din spitale. Și am ajuns la concluzia că a folosi meloterapia în cazul copiilor nevoiți să stea în spital, despărțiți de familiile lor, este un proiect foarte util care va ajuta generații întregi de copii deoarece aceștia vor putea asculta înainte de culcare povești, vor putea recupera într-o oarecare măsură orele de la școală prin intermediul cd-urilor și dvd-urilor cu conținut educativ sau de divertisment (poveste, desene animate, filme pt copii) sau vor putea pur și simplu să asculte muzică terapeutică trecându-le, mai repede și mai puțin urât, timpul”-declară Oana Mîndruț, președinta asociației.
Leave a Reply