ClujAzi

Fii informat!

Daniel Buda: UAT-urile clujene sunt batjocorite de Guvernul Ponta

„Politica de discriminare şi bătaia de joc promovate de către Guvernul Ponta faţă de cetăţenii judeţului Cluj continuă”, spune europarlamentarul Daniel Buda. 17 Unităţi Administrativ-Teritoriale din judeţul Cluj, printre care Muncipiile Cluj-Napoca, Turda, Dej, Câmpia Turzii, Oraşul Huedin şi Comunele Aghireşu, Apahida, Baciu, Bonţida, Floreşti, Iara, Iclod, Jucu, Luna, Mihai-Viteazu, Poieni şi Săvădisla au primit 0 LEI finanţare de la Bugetul de Stat pe anul 2015.

Primarii UAT-urilor din judeţ sunt extrem de nemulţumiţi faţă de lipsa finanţărilor şi a subfinanţării de la Guvern, măsurile afectând grav bugetele locale, prin crearea unor dezechilibre în sectorul cheltuielilor curente şi al investiţiilor. Peste 3/4 din totalul cetăţenilor judeţului Cluj sunt văduviţi în acest an de alocări financiare de la bugetul naţional, alocări care li se cuvin de drept, atâta timp cât Clujul este fruntaş în topul judeţelor care contribuie la bugetul naţional.

„Însă, aşa cum ne-a obişnuit deja Victor Ponta, când vine vorba să aloce bani pentru Cluj, judeţul nostru trebuie să fie obligatoriu la coada clasamentului. Este inadmisibil ca în anul de graţie 2015, multe din primăriile clujene să fie puse în pericolul de a nu-şi mai putea desfăşura activitatea şi de a intra practic în incapacitate de a susţine investiţiile şi de a-şi plăti angajaţii. Le solicit parlamentarilor PSD Cluj să nu mai fie părtaşi la bătaia de joc a şefului lor de partid faţă de clujeni şi să ia poziţie faţă de aceste nedreptăţi. Altfel, domnilor parlamentari, nu sunteţi altceva decât complici la declinul judeţului nostru!”, precizează Daniel Buda.

De cealaltă parte, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan susţine că sumele alocate judeţului sunt mai mari faţă de cele din anul trecut. Mai mult, consilierul judeţean spune că numai PSD a avut curajul să elimine veriga intermediară din lanţul finanţării Guvern-primării, oferind praguri minime de finanţare pentru localităţile mai puţin potente economic.