ClujAzi

Fii informat!

Deschiderea anului universitar la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca

Luni, cu începere de la ora 12,00, s-a desfășurat ceremonia dedicată deschiderii anului universitar 2015-2016 la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, eveniment condus de rectorul academician Ioan Aurel Pop. La eveniment a participat și o puternică delegație formată din reprezentanți ai mediului de afaceri german, cu ocazia împlinirii a două decenii de la întemeierea liniei de predare în limba germană la UBB.UBB

Rectorul Ioan Aurel Pop a menționat în discursul său că UBB continuă să fie cea mai de încredere, cea mai mare și cea mai prestigioasă universitate din România, cu 15.500 de studenți înscriși în anul I la nivel licență, masterat și doctorat, cu 10% mai mult față de anul trecut.

Printre realizările universității de anul trecut, academicianul a enumerat parteneriatul cu Clusterul Cluj IT, pentru lansarea unui proiect POSDRU pentru asigurarea accesului la practică a 400 de studenți, precum și masteratul în administrarea afacerilor – MBA britanic de mare succes, dar și seria de conferințe internaționale organizate de toate cele 21 de facultăți ale UBB, reabilitarea Parcului „Iuliu Hațieganu”, relațiile internaționale ale universității și accesarea celei mai mari sume de bani europeni dintre toate universitățile din țară.

De asemenea, UBB este singura universitate din România plasată în topul Best Global University, poziția 81 în Lume dintre 25.000 de universități evaluate.

Cu privire la punctele forte ale anului academic 2015-2016, Ioan Aurel Pop a subliniat organizarea Conferinței European Culture, pentru prima dată desfășurată în afara Spaniei, alături de conferința de biologie moleculară la care vin doi laureați ai premiului Nobel.

Printre neîmpliniri, rectorul UBB a menționat subfinanțarea cronică, lipsa spațiilor de studiu, necesitatea locurilor suplimentare de cazare pentru studenți, dificultatea de atragere a celor mai buni dintre absolvenți în rândul dascălilor, lipsa evaluării eficiente a profesorilor de către elevi.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat fostul ministru al Educației Liviu Maior, ÎPS Mitropolit Andrei, academicienii Ionel Haiduc, Emil Burzo, Dumitru Protase, prorectorii Ioan Bolovan, Mihaela Luțaș, Radu Cătană și Anna Soos, prof. univ. dr. hab. Ilie Rad, conducătorul Școlii Doctorale de Științe Politice și ale Comunicării, decanul Facultății de Studii Europene, fostul ministru Vasile Pușcaș, sociologul Vasile Dâncu

Universitatea Babeș-Bolyai administrează 600 programe de studiu la nivel licență, masterat și doctorat, pe liniile română, germană, maghiară, dar nu numai.

IR 4