Consiliul Județean Cluj, întrunit în ședință extraordinară, a adoptat vineri, 3 februarie 2017, proiectul de hotărâre privind sancționarea disciplinară a directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, Claudiu Daniel Tămaș.
Decizia forului administrativ județean vine ca urmare a cercetării administrative întreprinse în acest sens de o comisie de disciplină constituită, potrivit legii, în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Cluj, comisie care a propus sancţionarea disciplinară cu diminuarea drepturilor salariale cu 20% pe o perioadă de 3 luni.
Sancțiunea vine ca urmare a unei serii de abateri disciplinare constatate în exercitarea funcției de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, respectiv cea de neglijență repetată în rezolvarea lucrărilor și încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, conform constatărilor expuse în Raportul Comisiei de disciplină.
Comisia de disciplină a sesizat Inspectoratul Județean în Construcții Cluj, dar și Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.
„Comisia disciplinară a propus sancționarea pentru abateri repetate. Tot comisia a constatat că s-au întrunit 70 de fapte, dintre care 50 sunt penale, mult mai grave decât abaterile disciplinare. Pentru faptele penale comisia nu s-a putut pronunța, ci a trimis mai departe plângerile penale. E foarte grav că timp de 3 ani aceste lucruri nu au fost stopate. Astăzi e un prim pas. Urmează ca pe măsură ce procedurile se vor înfăptui, să venim în fața plenului cu aceste lucruri”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.
Majoritatea consilierilor județeni ai PSD au lipsit de la ședință, iar cei care au fost prezenți au cerut ca acest punct să fie amânat deoarece nu reprezintă o urgență.
De cealaltă parte, Daniel Tămaș a afirmat că din multitudinea de fapte de care este acuzat au rămas puține pe care trebuie să le respingă în instanță și a adăugat că stă la dispoziția Parchetului pentru clarificări cu privire la faptele penale prezentate de către comisia de disciplină.
Printre abaterile consemnate în raportul studiat de consilierii județeni se află acordarea hranei asistaților sociali către angajații instituției și către firme cu care instituția avea contracte, utilizarea unui sediu pentru cazarea unor angajați, efectuarea de lucrări de construcție fără autorizație, angajarea pe post a unor persoane care nu treceau de probele de concurs, ocuparea unui post fără ca acesta să existe un organigrama DGASPC Cluj, prelungirea ilegală a unor contracte de muncă, promovarea fără bază legală a unor angajați.
Leave a Reply