ClujAzi

Fii informat!

Doar 40 de locuri rămase pentru preselecția la școala de IT gratuită din Cluj

ACADEMY+PLUS are cea mai lungă și intensă preselecție pentru o școală de IT, care se va organiza pentru al treilea an la rând în sediul din Cluj-Napoca.

Cu mai bine de o lună înainte de a începe prima dintre cele trei perioade de preselecție, numită Piscină, două dintre ele au fost deja ocupate de cei care își doresc să învețe programare. Pentru Piscinele din lunile iulie și septembrie au fost selectionati online 250 de candidați care vor învăța și își vor testa cunoștințele timp de 28 de zile la sediul Academiei. Cei care rezolvă online testele de memorie și logică și își doresc să învețe programare pentru a începe o carieră în IT, mai pot alege doar luna august pentru etapa de preselecție, unde mai sunt disponibile 40 de locuri din 125.

”Anul trecut am avut peste 320 de candidați în cele trei Piscine. Anul acesta ne-am extins puțin spațiul și suntem pregătiți să primim mai mulți candidați în cele trei luni de vară, cu condiția ca aceștia să fie motivați să o termine cu rezultate bune.  Sunt deja mai mult de 320 de candidați dupa preselectia online, singura lună în care mai pot veni în piscină fiind luna august.” declară Adrian Tănăsescu, directorul ACADEMY+PLUS.

Celor care vor fi admiși în Academie, în urma acestor 3 piscine, li se pregătește și o schimbare de programă, care s-a adaptat atât cerințelor celor care vor să urmeze Academia, cât și a pieței de IT. Astfel, studenții vor putea accesa încă din primul an proiecte concrete în diverse limbaje: C, C++, Unity, PHP, JAVA și baze de date. Ca și în anii precedenți, pe lângă abilitățile de programare ei se vor dezvolta și pe partea de rigoare, adaptabilitate, creativitate, relații interpersonale, muncă în echipă.

Promovarea făcută pentru cea de-a treia generație ACADEMY+PLUS a fost extrem de variată, iar asta se vede pe profilele celor care au aplicat. Majoritatea celor înscriși până la momentul actual, au aflat despre această școală alternativă de la cei din generațiile trecute, care le sunt fie colegi, fie prieteni, fie au interacționat cu ei la diverse competiții. Academia s-a promovat și  prin două concursuri inovative în rândul liceenilor: hackathon-ul propriu, Game of Codes, organizat de trainerii de la Academie și concursul Premiile Cfa care susține francofonia în rândul liceenilor din Transilvania, in care Academy+Plus a organizat secțiunea de IT.

Proporția celor care sunt încă la liceu și vor parcurge materia din Piscine pentru a fi admiși în Academie este de 20% din numărul total al candidaților. Majoritatea candidaților sunt studenți care vor să facă Academia în paralel cu facultatea și vin din numeroase județe ale țării.  

Candidații sunt așteptați în Piscine într-un sediu recent renovat, cu un ambient creativ și colorat, cu facilități precum bucătărie, dușuri, săli media și de relaxare.

Piscinele din acest an se vor desfășura în paralel în Paris, Cluj-Napoca și pentru prima oară și în Chișinău. În Republica Moldova în fiecare piscina vor fi inițial 100 persoane și se dorește ca la finalul acestor preselecții să rămână intre 100 si 150 de candidați pentru anul academic.

Ca și planuri de viitor, Academy+Plus ambiționează să deschidă un nou sediu și in București, in 2017, unde nevoia de formare de profesioniști in domeniul IT este la fel de importantă. Pentru deschiderea acestei scoli, Academy+Plus este în căutare de noi parteneri care împărtășesc aceeași voință de a revoluționa modul de formare a profesioniștilor din industria IT.

ACADEMY+PLUS este prima școală alternativă de IT, gratuită, din România. Pentru a fi admis trebuie creat un cont pe platforma candidates.academyplus.ro unde trebuie rezolvate două teste, unul de memorie și unul de logică. Următoarea etapă este Piscina, cea mai intensă preselecție care durează 28 de zile, cu deadline-uri zilnice, predări de proiecte individuale sau de grup și examene. Candidații sunt luați de la zero și li se furnizează comprimat toate conceptele de care vor avea nevoie pe parcursul școlii. Se lucrează în C și în Unix. Candidații au la dispoziție tutoriale video, internetul, comunitatea din jur și mentorii pentru a rezolva proiecte. Corectările de tip peer-to-peer fac parte din procesul creativ de învățare. Creativ pentru că oferă ocazia interacțiunii și a comparării rezultatelor între candidați. Spre exemplu, faptul că își explică unul celuilalt metoda de rezolvare, ajută la sedimentarea cunoștințelor.

Pe noul site academyplus.ro aflați mai multe despre procesul de aplicare, poveștile de succes ale celor din primele două generații și alte inițiative ale ACADEMY+PLUS. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *