ClujAzi

Fii informat!

Emil Boc a dat startul raliului cu Dacii spre Olanda – FOTO

Edilul Emil Boc, alături de Consulul Onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj-Napoca, Wouter Reijers au dat startul raliului exclusiv cu Dacii 1300 şi 1310.

Cele nouă modele Dacia care au intrat în competiţie vor porni mâine spre Olanda, traversând Ungaria, Slovacia, Republica Cehă, Germania şi în cele din urmă Olanda.

Emil Boc a declarat înainte de a da startul evenimentului că a avut până în prezent 4 modele de Dacia şi chiar dacă nu întotdeuna porneau la prima cheie, cert este că au ajuns tot timpul unde şi-a dorit cu acestea.

Domnia sa a mai precizat că evenimentul este „o formă originală prin care putem ajuta nişte copii care sunt în orfelinat să poată avea un loc de muncă, să poată să îşi facă pregătirea profesională, să aibă un început în viaţă. Iată că sunt modalităţi diverse prin care putem să îi sprijinim pe cei care au au nevoie de intervenţia publică a noastră sau a firmelor. Comunitatea de business olandeză demonstrează încă o dată că au iniţiativă, originalitate şi de aceea îi voi sprijini cu tot ceea ce pot ca primar la nivel local”.

Raliul ”Spanner13Rally” este în multe privinţe unul unic. În primul rând, se face doar folosind maşini de tip Dacia 1300/1310, cea mai tipică maşină din România. Pe lângă aceasta, este probabil singurul raliu din lume în care nu trebuie să îţi foloseşti propria maşină. Şi, cu siguranţă, este singurul raliu din lume la finalul căruia poţi păstra maşina. Fiecare echipă a făcut o treabă foarte bună în a găsi sponsori care să facă acest raliu posibil şi în a aduna bani pentru Fundaţia Kinder-Rijt, au precizat organizatorii.

Fundaţia care a organizat acest raliu şi în contul căreia intră banii sponsorilor de la acest eveniment a fost înfiinţată în anul 1994, având proiecte în Transilvania. La început s-a axat pe proiecte de sărbători pentru copiii din orfelinate, iar apoi a avansat spre programe structurale care să ajute tinerii să devină independenţi.  La ora actuală, Fundaţia Kinder-Rijk are două proiecte principale în desfăşurare:  primul se adresează tinerilor din orfelinate, pe care îi ajută să îşi finalizeze studiile, să urmeze cursuri şi programe de training, să înveţe să aibe de-a face cu banii, să aplice pentru un loc de muncă şi să devină independenţi, iar cel de-al doilea program se adresează familiilor în cazul cărora serviciile de protecţia copilului doresc să intervină.