În timp ce preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, se gândeşte cu sforţare la cum să desfiinţeze RAADPP Cluj, regie care avea aviz de mediu şi cod CAEN pentru amenajarea şi administrarea unei rampe temporare pentru depozitarea deşeurilor din judeţul Cluj, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc foloseşte modelul brevetat la RAADPP şi amenajează prin RADP o rampă temporară locală, care va reduce costurile cetăţenilor oraşului pentru colectare şi depozitare.
În şedinţa de Consiliu Local de joi, Primăria va aproba alocarea a 4.625.000 lei pentru Regia Autonomă a Domeniului Public din Cluj-Napoca.
Platforma de stocare va fi situată la o distanță de aproximativ 4 km la Est de orașul Cluj-Napoca, accesul făcându-se dinspre partea nordică și este conectat la drumul principal printr-un drum de pietriș. Suprafața alocată pentru platforma de stocare temporară este de 3957 mp, scopul acesteia fiind acela de a funcționa ca o platformă de stocare temporară a deșeurilor menajere până la deschiderea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, care ar fi trebuit să fie finalizat de Consiliul Judeţean Cluj în anul 2014.
Soluţia implementată de primarul Emil Boc lasă cu buza umflată firma privată Prosal din Bucureşti, adusă la Cluj de Seplecan şi favorizată pentru a amenaja o rampă temporară la Turda (firma nu are aviz de mediu şi nici autorizaţie de construcţie) în condiţiile în care oraşul care produce cea mai mare cantitate de deşeuri nu va depozita acolo gunoiul.