Situația deșeurilor din județ era la un pas de a fi rezolvată, dacă Consiliul Județean Cluj (CJC) ar fi plătit redevență de 1,4 milioane de euro, către Primăria Feleacu, pentru 5 hectare de teren, pe care instituţia din urmă le punea la dipoziția autorităţilor judeţene, pentru a amenaja o rampă temporară de deșeuri.
Rampa temporară urma să fie amenajată pe cele 5 hectare de către RAADPP Cluj, al cărei director, Mircea Avram, a declarat cu ceva timp în urmă că în maxim 48 de ore rampa ar fi la dispoziția clujenilor, dacă se încheie acest acord.
O dată cu venirea la conducerea CJC a lui Mihai Seplecan situația s-a schimbat radical. Consiliul Județean a contractat un alt evaluator extren, care a spus că redevența pentru cele 5 hectare nu trebuie să fie mai mare de 750.000 euro. Astfel că în baza celei de-a doua evaluări, CJC refuză să plătească către Feleacu o sumă mai mare.
Aleșii locali ai comunei Feleacu s-au întâlnit astăzi în ședință de Consiliu Local și au refuzat să dea terenul de 5 hectare pentru suma de 750.000 de euro, prin urmare clujenii vor rămâne cu gunoaiele în drum, pentru că CJC nu plătește suma cerută de Feleacu pentru acel teren.
La Cluj-Napoca, edilul Emil Boc s-a implicat direct în problemă și a rezolvat ca pentru câteva săptămâni gunoaiele să fie depozitate în Alba-Iulia. Nu la fel se întâmplă în cazul celorlate primării din județ, care au crezut în capacitatea CJC de a manageria această problemă.
Edilii privesc acum către prefectul judeţului, Gheorghe Vuşcan, care poate interveni şi da ordinul de începere a lucrărilor către RAADPP Cluj, în caz de situaţie de urgenţă.