Proiectul de capitalizare a societății Quatro Eco Salub a fost aprobat astăzi de consilierii locali floreșteni, împreună cu cel al transformării companiei din SRL în societate pe acțiuni, pentru asigurarea unui plus de transparență.
A fost nevoie de mai multe ședințe pentru ca și reprezentanții celorlalte partide în afară de PNL să fie de acord cu proiectul prin care se urmărește achiziționarea a încă 4 mașini cu capacitate de 12-14 tone, care să ridice gunoiul atât pe raza localităților Florești, Gilău, Căpușu Mare și Măguri Răcătău. Costul acestora a fost estimat de companie la 720.000 lei.
Florin Otrocol, directorul QES, a menționat într-o ședință anterioară că parcul auto al firmei este învechit și se află mereu blocat de reparații. Într-o adresă a QES se precizează că dotările existente astăzi sunt aceleași de la constituirea societății, când Floreștiul avea 20.000 de producători de deșeuri menajere, astăzi cifra fiind dublă.
Consilierii locali au cerut în schimb ca tarifele să nu fie majorate pentru populație, ci să fie încheiate contracte noi cu firme care produc cantități mari de deșeuri și încă nu sunt clienți ei QES.
Suma alocată de CL Florești pentru firmă se ridică la 447.840 lei. În schimb, Floreștiul va deține 60,8% din acțiuni și va avea un cuvânt hotărâtor în luarea deciziilor la nivelul firmei.
“Am ajuns la un moment de normalitate și logică o dată votată majorarea de capital social și transformarea din SRL în SA. Consiliul Local Florești prin reprezentanții lui în AGA și CA va decide în tot ceea ce privește activitatea acestei firme. Este un moment important, chiar dacă a venit mai târziu”, a declarat primarul Horia Șulea. Edilul a cerut la rândul lui păstrarea prețurilor către cetățeni în limite rezonabile. QES are autorizație de funcționare până în anul 2019.
Investiții noi pentru reciclarea modernizată a deșeurilor
“Am demarat deja procedura pentru construcția unei rampe de transfer pe raza comunei, în completarea a ce am început astăzi, urmărind diminuarea prețului la depozitarul final și recuperarea unor bani care sunt ai floreștenilor”, a mai precizat primarul Horia Șulea.
Investiției i-a fost alocat un teren în suprafață de 3,74 hectare, în Luna de Sus. Primăria Florești va achiziționa un utilaj modern de sortare a deșeurilor, o instalație închisă cu bandă transportoare.
Există și un Studiu de Fezabilitate pentru proiect, iar acum se lucrează la proiectul tehnic.
După votarea bugetului pe anul 2017 al Floreștiului, în 2-3 luni instalația se poate da în folosință – cel mai probabil în luna iunie, dat fiind faptul că astăzi încă nu a fost aprobat bugetul național.