ClujAzi

Fii informat!

Floreștiul va avea Spital Regional de Urgență. Azi s-a predat amplasamentul

Clujenii au primit vineri o veste bună din partea autorităților locale, după ce în urma unei ședințe organizată la sediul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca a fost predat către consultanții de talie internațională JASPERS amplasamentul pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj.

”La solicitarea președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, astăzi am eliberat certificatul de urbanism în vederea construirii viitorului Spital Regional de Urgență, cu amplasament stabilit în comuna Florești. Firma de proiectare, prin reprezentanții ei, a fost astăzi la Cluj. Am avut discuții preliminare, după care ne-am poziționat pe amplasament. Le-a plăcut mult ce au găsit și probabil că va fi primul spital regional de urgență care va demara ca și construcție din cele trei propuse, având în vedere faptul că la Florești sunt asigurate și utilitățile și tot ce înseamnă infrastructura necesară pentru construcție”, a declarat primarul Horia Șulea.

Din spusele proiectanților, lucrarea trebuie să fie gata până în 2021-2022, dar în urma vizitei la amplasament, ei spuneau că s-ar putea să fie scurtat termenul.

”Consiliul Județean Cluj a predat prin HCJ terenul destinat Spitalului Regional de Urgență. Mai mult, predarea are loc în condițiile în care amplasamentul de la Cluj este cel mai bun și mai generos dintre toate cele trei din țară. Consiliul Județean se va implica activ în realizarea acestui obiectiv atât de important pentru județul Cluj”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

”Investiția implică și alte proiecte adiacente, sper ca Ministerul Transporturilor să-și aplece urechile spre noi și să contribuie la racordarea terenului la DN1 și cu o perspectivă în ceea ce privește șoseaua de centură pe latura de Sud, pentru extinderea la 4 benzi, adică 2 benzi pe sens. Nu trebuie uitată și construirea viaductului care era într-unul din cele trei Studii de Fezabilitate pentru șoseaua de ocolire pe partea de Sud a Floreștiului, astfel încât accesul la Spitalul Regional să se facă cât mai facil, precum și prelungirea șoselei de ocolire pe partea de Sud, de la str. Tăuțiului spre str. Eroilor și conectarea la Autostrada Transilvania”, a adăugat primarul Floreștiului.

Prefectul Gheorghe Vușcan și-a asumat că va ține legătura cu reprezentanții Ministerului Transporturilor astfel întât și Guvernul României să participe la implementarea proiectului, o investiție de circa 160 milioane de euro.

Clădirea principală a spitalului regional înseamnă două niveluri de subsol, parter și 6 etaje, plus un heliport.

Celelalte două proiecte similare propuse organismelor europene, la Iași, respectiv Craiova, prezintă dificultăți din punctul de vedere al amplasamentului. La Iași ar fi necesare lucrări suplimentare de terasare, iar la Craiova terenul este mlăștinos.

Primarul Horia Șulea este încrezător că o asemenea investiție în sănătate o să dezvolte în Florești, dar nu numai, și alte atractivități conexe, pe orizontală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *