[Foto – Video] Zilele Culturii Media 2016 au început la Catedra de Jurnalism din Cluj

de admin

Într-un cadru festiv, în prezența a zeci de studenți și profesori s-a dat startul ediției cu numărul trei a Zilelor Culturii Media 2016, găzduite la Departamentul de Jurnalism al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din Universitatea Babeș-Bolyai.

În deschiderea evenimentului au vorbit: prof. univ. dr. Elena Abrudan, șefa Departamentului de Jurnalism, decanul FSPAC – prof. univ. Dr. Călin Hințea, prorectorul Mihaela Luțaș din partea rectoratului UBB și prof. univ. dr. Georgeta Drulă (FJSC, Universitatea București), care este și keynote speaker al conferinței.

Directorul Departamentului de Jurnalism, doamna Elena Abrudan a amintit în discursul inaugural și de noua specializare a secției de jurnalism – Media Digitală, pentru care se va organiza admitere începând cu noul an universitar, dacă nu cumva apar ceva probleme de ordin birocratic. Noua specializare este unică în România și este în trend cu cerințele mass-media la nivel global.

Călin Hințea, decanul FSPAC și-a arătat aprecierea față de eforturile depuse de catedra de jurnalism, menționând că evenimentul din acest an reprezintă un adevărat “maraton de conferințe” pe teme de mare actualitate.Jurnalism, Elena Abrudan 3

Prorectorul Mihaela Luțaș, o apropiată a FSPAC, a făcut o incursiune în viața personală spunând că își amintește când citea presa pe suport de hârtie, acum a trecut pe suport digital și că așteaptă cu interes concluziile acestor conferințe pentru a ști cum va citi presa în viitor.

Georgeta Drulă de la Universitatea București, specialist în media digitală, a atras atenția asupra faptului că temele abordate în cadrul zilelor Culturii Media 2016 sunt teme de actualitate și în trend cu cercetările la nivel global. Domnia sa amintea faptul că recent în Canada a avut loc o astfel de dezbatere, iar la nivel european, media digitală este un subiect în centrul atenției.

Evenimentele din cadrul Zilelor Culturii Media 2016 se întind pe mai multe zile și conțin prezentări de studii de excepție, sesiuni de comunicări științifice, workshopuri și expoziții. Pe lângă latura științifică a evenimentului, studenții au avut ocazia să facă și lucruri practice, așa că pe data de 19 mai, la cinematograful Victoria, publicul interesat poate urmări producții video ale studenților.

Dacă “suspectați” că va fi banal, urmăriți teaserul de mai jos și aflați că nu e așa!

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.