Primăria Cluj-Napoca a demarat un proiect pentru reabilitarea clădirilor din zona istorică a oraşului, care să impulsioneze imaginea oraşului în vederea dobândirii titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021. Totuşi, acest lucru s-a realizat prin credite contractate având drept garanţie locuinţele cetăţenilor cuprinse în program.
„Prea departe nu s-a ajuns, mai avem 6 luni până la Capitala Europeană a Tineretului. Câte clădiri au intrat în reabilitare? rezultatul este zero. Să spună Emil Boc care este stadiul proiectului, mai ales că oamenii au girat cu propriile case (peste 140 de imobile) creditul pentru reabilitarea clădirilor. Nu toţi cei care locuiesc în centru o duc bine. În aceste 6 luni trebuie să facem ceva, altfel mutăm toată activitatea Capitalei Tineretului în clădirea Primăriei”, a declarat, azi, consilierul local Gabriel Oniga.
Acesta propune primarului să apeleze la creditul Primăriei pentru ca oamenii să nu-şi piardă locuinţele şi totodată pentru reabilitarea clădirilor. „Două milioane de euro nu e un capăt de ţară pentru Primăria Cluj-Napoca”, adaugă consilierul local PSD.