Patru consilieri judeţeni au pus bazele unui grup nou de lucru la nivelul CJ Cluj, care se prefigurează a fi o tabără puternică, mai ales că în curând se aşteaptă să mai primească în rândurile lor încă doi aleşi.
Prin acest parteneriat cu caracter informal semnat de Rareş Rusu, Andreea Morar, Eugen Druţă şi Axente Husar, ei se obligă să poarte consultări înainte de fiecare şedinţă de Consiliu Judeţean şi să voteze în bloc pentru fiecare proiect în parte, în funcţie de cum este reflectat interesul cetăţeanului.
“Înainte aveau loc consultările de grup în care fiecare dintre noi eram chemaţi pentru a discuta despre subiectele principale de dezbatere. Acest lucru nu se mai întâmplă pentru că eşti independent”, a menţionat Andreea Morar.
“Dorim în urma acelor consultări de grup pe care le vom avea pe tema ordinii de zi, să ieşim cu un punct de vedere comun. Acest protocol este un protocol deschis tuturor colegilor din Consiliul Judeţean”, a adăugat Rareş Rusu.
Grupul este format din doi membri de partid şi doi consilieri independenţi, care doresc să se apuce cât de curând de iniţierea unor audienţe în teritoriu. Faţă de acest demers se arată deja interesaţi încă doi consilieri judeţeni ai PPDD.
“Este un grup civic, în interesul cetăţenilor. Unii mi-au imputat că sunt liberal, prieten cu Mihai Seplecan, dar de acolo şi până a fi subordonat total politic, mai bine să fii subordonat total cetăţeanului”, a spus Axente Husar.
Consilierii judeţeni care au ales anul trecut să-şi părăsească partidele pe listele cărora au fost aleşi nu se tem de efectele declarării ca neconstituţională a OUG 55. “Nu stau într-un mandat de consilier judeţean. Voi munci în continuare în interesul cetăţeanului. Voi aduna semnături pentru fiecare proiect în parte”, a explicat Rareş Rusu.