ClujAzi

Fii informat!

Inspectoratul Școlar Cluj dorește să extindă programul de predare pentru elevii din spitale

Copiii cu probleme oncologice internați la institutul din Cluj-Napoca au beneficiat în acest an de lecții din partea a peste 150 de profesori voluntari care au răspuns la apelul Inspectoratului Școlar Județean Cluj. Conducătorul instituției, Valentin Cuibus, a anunțat că analizează posibilitatea extinderii programului la toate spitalele.

Inițiativa este dedicată copiilor care îşi petrec luni întregi în spital și pierd multe lecții, fiind dificil să recupereze ulterior din studiu.

În acest an un număr de 32 de copii de la Institutul de Oncologie au primit lecții și au dat extemporale, în funcție de posibilitățile lor, iar notele le-au fost recunoscute în catalog.

”Rezultatele au fost bune la toate examenele din anul 2015, dar acesta e un proiect de suflet, lansat în urmă cu câteva luni. 32 de copii internați aici din toate judeţele au făcut ore, în mare măsură individual. Le mulţumesc celor care au fost aproape de noi, şi voluntari şi firme sponsori care au organizat o festivitate de premiere, vor fi acordate 10 calculatoare pentru cei mai buni elevi. Vrem să facem ceva pentru aceşti copii care au nevoie să rămână în mediul şcolar, ar fi o mare pierdere pentru noi. Dorim să antrenăm cât mai mulţi copii din unităţile medicale din Cluj, care trebuie să stea internaţi în spitale mai multe luni. Contăm în continuare pe spirijinul mediului de afaceri şi al profesorilor care să ne ajute. Este un proiect absolut necesar pentru aceşti copii şi familiile lor”, a declarat, ieri, Valentin Cuibus.

Profesorii lucrează cu fiecare elev individual, se adaptează la situaţia medicală concretă a fiecăruia. În unele cazuri copiii pot să lurcreze o oră, în alte cazuri o jumătate de oră. Locațiile în care se desfășoară lecțiile diferă în funcție de spațiile disponibile la spital.